DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Így kaphatja meg a szuperlicenszt Sargeant

A hétvégén nemcsak a Formula-1, de a Formula-2 is utolsó fordulóját tartja, ahol Logan Sargeant számára a tét nem kisebb, mint a 2023-as F1-es szerződése. Ez kell az amerikainak a szuperlicenszhez.

A Williams istálló csapatfőnöke már hetekkel ezelőtt megerősítette, hogy Logan Sargeant lesz Alexander Albon csapattársa, miután Nicholas Latifi távozik a csapattól. Ehhez azonban az amerikai pilótának meg kell még szereznie a szükséges szuperlicensz-pontokat.

Rögtön tegyük is tisztába a dolgokat: több kritériumnak is meg kell felelnie valakinek ahhoz, hogy megkapja az F1-es indulásra jogosító engedélyt, Sargeant esetében pedig már csak a pontok hiányoznak annak kiállításához.



Ugyanis egy pilótának 40 szuperlicenszpontra van szüksége ahhoz, hogy indulhasson a száguldó cirkuszban, ennek java részét pedig az utánpótlás-sorozatokban tudják összegyűjteni. Az F2-ben a szezon végén az első három automatikusan meg is kapja a 40 egységet, majd a negyediktől a tizdikig a következő pontszámra jogosultak a versenyzők: 30, 20, 10, 8, 6, 4 és 3 pont.

Jelenleg a Williams üdvöskéjének már 28 pont áll rendelkezésére, s ha egy versenyző úgy teljesít egy egész szezont az FIA bármely sorozatában, hogy nem kap büntetést, akkor azért jár még kettő. Amennyiben ezt véghez tudja vinni az amerikai, akkor elegendő az összetettbeli hatodik hely számára, ám ha balesetet okozna, akkor már csak az ötödik hely jöhet szóba.

Ami nem lesz sétagalopp, hiszen elképesztően szoros a pontverseny, hiszen a most harmadik Sargeant és a 10. Jüri Vips közt mindössze 25 pont a különbség.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: