DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hakkinen: Már el is érkezhetett Russell uralmának ideje

Gyenge csapatnál is remek teljesítményt nyújtott az újdonsült futamgyőztes, a Mercedesnél az év elején is jól ment a gyengén sikerült autóval. A világbajnok finn úgy érzi, most jön csak a java Russelltől.

Vasárnapi győzelmét már szombaton megalapozta George Russell azzal, hogy a sprintet remek teljesítménnyel sikerült megnyernie. Ehhez meg kellett előznie Max Verstappent, ami kicsit sem könnyű feladat, de türelmesen kivárta a legmegfelelőbb pillanatot, megoldotta az előzést, utána pedig gyorsan el is illant az élen. A főfutamon szintén hibátlanul teljesített, még a biztonsági autó miatt izgalmassá váló hajrá sem zavarta meg.

„Két biztonsági autós újraindítást is túl kellett élnie, ezt a feladatot pedig hibátlanul oldotta meg, George egészen kitűnő teljesítményt nyújtott a hétvégén, teljes mértékben megérdemelte a győzelmet. Rendkívül erős volt mindhárom napon. Az időmérőn jó pozícióba került, majd remek benyomást keltve nyerte meg a szombati sprintet” – fogalmazott elemzésében Mika Hakkinen az Unibeten.

Hakkinen úgy érzi, most már eljött Russell ideje


„Vasárnap hibátlan és tökéletes versenyt futott, fantasztikusan rajtolt, minden helyzetben képes volt elhúzni az üldözőktől és még a biztonsági autós időszakok sem tudták megzavarni. Pedig a hajrában elvesztette hét és fél másodperces előnyét Lewis Hamiltonnal szemben az SC miatt, emiatt óriási nyomás alá került. Russell azonban tökéletesen kezelte a nyomást, Hamilton huzamos ideig 1,5 másodperces különbséggel üldözte, de nem tudott bejönni egy másodpercen belülre. Kiválóan kezelte a helyzetet és építette stabilan apró lépésekben az előnyét.”

"Úgy érzem, ez még csak sok győzelme közül az első George számára. Csak 24 éves és tele van motivációval, karrierje legjobb időszakában jár. Korábban is megmutatta, mennyire kitűnő pilóta, kis híján megnyerte debütáló versenyét Szahírban, 2020-ban, amikor Hamiltont helyettesítette" – tette hozzá 1998 és 1999 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: