DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vasseur Binotto helyén? A Ferrari cáfol

Olasz sajtóértesülések szerint az Alfa Romeót vezető Frederic Vasseur veszi át 2023-tól a Ferrari csapatfőnöki pozícióját. A Scuderia rövid közleményben cáfolta a pletykákat.

Mint arról mi is írtunk, a Ferrari belső ügyeivel rendszerint képben lévő olasz újságíró ismét megszellőztette, hogy a Scuderiánál csapatfőnök-váltáson gondolkodnak – igaz, azt is megjegyezte, hogy szerinte mindez még nem feltétlenül oldaná meg a problémákat.

Az olasz sajtóban azóta több lap is beszámolt arról, ki lehet Mattia Binotto utódja: a Gazzetta dello Sport úgy tudja, a jelenleg az Alfa Romeo Racinget irányító Frederic Vasseur lehet a vörösök új csapatfőnöke. A lap szerint Vasseur 2023. január 1-jétől venné át a posztot Binottótól.

vasseur-binotto-dppi-f1



Minderre reagálva kedd délután a Scuderia Ferrari rövid közleményt adott ki a közösségi oldalain közzétett poszton keresztül, amelyben cáfolták az említett pletykákat:

„Azokkal a találgatásokkal kapcsolatban, ami bizonyos médiaorgánumokban megjelent a Scuderia Ferrari csapatfőnökének, Mattia Binottónak a pozícióját illetően, a Ferrari kijelenti, hogy mindezek a pletykák teljességgel megalapozatlanok” – írták a maranellóiak.

A Ferrari idén az erős szezonkezdet ellenére hamar kiszállt a vb-harcból, köszönhetően számos megbízhatósági, stratégiai és vezetői hibának. A csapat jelenleg a konstruktőri második helyen áll, míg az eleinte esélyesnek tartott Charles Leclerc Sergio Perezzel vív az ezüstért a pilóták értékelésében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: