DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: Verstappen miatt népszerű az F1

Elképesztő népszerűségnek örvend jelenleg a sportág, de ez nagyrészt Max Verstappen miatt van így Bernie Ecclestone szerint. Az üzletember úgy látja, sokat köszönhet neki a Formula-1.

Hosszú idő után ismételten tiszteletét tette egy versenyhétvégén Bernie Ecclestone. A sportág egyikori ura, Brazíliában tűnt fel újra a paddockban, ahol a sajtó képviselőire is szánt némi időt. Legutóbbi a De Telegraaf számára adott egy rövidebb interjút, melyben kifejtette, szerinte miért vált annyira nézetté a sportág.

A versenyek zömén idén teltház volt, a hatalmas érdeklődés viszont leginkább a Red Bull holland versenyzőjének teljesítménye okozza Ecclestone szerint.



„A Formula-1 köszönetet mondhat Max Verstappennek. Ő egy igazi versenyző, aki teszi a dolgát, a szurkolók pedig már régóta várnak egy ilyen emberre. Hollandia nagyon büszke rá, és mindenki mögötte áll. Ez az egyetlen ok, amiért visszatértek Zandvoortba. Az elmúlt két versenyükön nem jártam, de valószínűleg ott is javultak a dolgok, különben nem lenne ennyire jó az esemény” – mondta el véleményét a 92 esztendős üzletember, aki az F1 vezérigazgatójával Stefano Domenicalival is beszélgetett a Sao Pauló-i Nagydíj helyszínén.

Ecclestone szerint röviden a jelenlegi tulajdonos, a Liberty Media munkásságáról is ejtett néhány szót. „Sok minden megváltozott már az elmúlt években, ugyanakkor van, ami megmaradt a réginek. Számtalan ismerős arcot láttam itt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: