DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Russellnek gratulált, Verstappennek odaszólt Hamilton

Nem ő szerezte meg a Mercedes első 2022-es futamgyőzelmét, de így is büszke Lewis Hamilton. A második helyet a Max Verstappennel való ütközés ellenére érte el – nem is hagyta szó nélkül…

Lewis Hamilton 2007-es bemutatkozása óta minden évben szerzett egy győzelmet, de úgy tűnik, a széria 2022-ben megszakadhat – a Mercedes legalábbis a Sao Pauló-i Nagydíjat nevezte utolsó győzelmi esélyének a szezonban. Az elsőséggel élt is a csapat, de a kezdeményezés a sprintfutamon és a nagydíjon is George Russellnél volt, Hamilton vasárnap csak a második pozíciót szerezhette meg.

 



„Először is, óriási gratuláció jár George-nak, csodálatosan vezetett ma. Lenyűgöző volt tegnap is, szóval tényleg megérdemli. Ami a csapatot illeti, nagyon büszke vagyok mindenkire a gyárban és itt a pályán is. Ez egy hihetetlen eredmény, keményen dolgoztunk azért az év során, hogy egy-kettőt, vagy legalábbis győzelmet érjünk el. Ezt nagyon megérdemelte már mindenki, ezért nagy köszönet jár” – mondta az év során már ötödször második helyen végző Hamilton a dobogós ceremónia előtt Felipe Massának.

Saját versenyéről nem beszélt sokat, pedig eseménydús futama volt – a nyolcadik helyről, kis mértékben sérült padlólemezzel kellett felkapaszkodnia, miután 2021-es nagy riválisával, Max Verstappennel ütközött össze. A versenyfelügyelők – kis meglepetésre – a hollandot hozták ki vétkesnek, akire Hamilton egy cinikus félmondattal utalt:

„Mit is mondhatnék, tudjuk, hogy van ez Maxnál…” – fogalmazott a tiszteletbeli brazil állampolgár. Hozzátette: „Köszönet jár mindenkinek Brazíliában. Életem egyik legjobb hete volt. Befogadtak engem ebben az országban, izgatottan várom már, hogy visszatérjek ide, akár nyaralni is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: