DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Russell: Nem találom a szavakat

Az újraindításnál kicsit megijedt a Mercedes fiatalja, de végül tökéletes futamot produkávla szerezte meg pályafutása első F1-es győzelmét. Előjöttek a régi emlékei, alig akarta elhinni, ami történt.

Karrierje első F1-es futamgyőzelmét szerezte Brazíliában George Russell: a Mercedes fiatal brit pilótája a pole-ból indulva végig uralta a futamot, folyamatosan kontrollálta az eseményeket, végig az élen állt, majd a biztonsági autós újraindítás után sem ingott meg, és megőrizte a vezetését Lewis Hamilton előtt. Russell alig akarta elhinni a sikert, amikor kiszállt az autóból.

86457ece-cc29-4b2f-a2dd-3a5aa400034d_orig



„Csodálatos érzés, nagyon köszönöm az egész csapatnak, hogy lehetővé tették. A szezon és a verseny is érzelmi hullámvasút volt. Úgy éreztem, hogy kontrollálom, de Lewis nagyon gyors volt mögöttem, és amikor megláttam a biztonsági autót, arra gondoltam, hogy jó ég, ez nehéz lesz...” – értékelt a friss futamgyőztes.

„A levezető körön minden emlék előjött, kezdve azzal, ahogy a szüleim segítettek a gokartozással, aztán a családom, a barátnőm, az edzőm, a menedzserem, a lista végtelen. Nem tudok nekik eléggé köszönetet mondani. Szuper büszke vagyok. Nem találom a szavakat” – tette hozzá a könnyeivel küszködő Russell.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: