DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Oconnál motort cseréltek a szombati tűzeset miatt

A szombati sprintfutamot követően már a bokszutcában kapott lángra Esteban Ocon autója, ami matt erőforrást is cseréltek a francia pilóta autójában, de a büntetést megúszta.

Cseppet sem nevezhető zökkenőmentesnek az Alpine szombati napja, miután pilótapárosuk - a szezon során már nem első alkalommal - kétszer is összeakadt a verseny elején, s nem elég, hogy mindketten a rajtrács utolsó harmadából kezdik majd meg a vasárnapi futamot, de Alonsót még meg is büntették a második manőver miatt, amikor hátulról nekiment csapattársának. Bár a spanyol elismerte felelősségét, mégsem rejtette véka alá véleményét Esteban Oconról.

Otmar Szafnauer csapatfőnök így beszélt az afférról: „Rettenetesen csalódottak vagyunk a sprintkvalifikáció eredménye miatt, amely rossz helyzetbe hozott minket a vasárnapi rajtrácson is. Egy nagyon kiélezett és kemény csatában vagyunk a konstruktőri negyedik helyért – egy olyan célért, amelyért több mint ezer ember dolgozik fáradhatatlanul. Őszintén: Estebannak és Fernandónak is jobb munkát kell végeznie abban, hogy meghálálják a csapatban dolgozók erőfeszítéseit azzal, hogy elkerülik a pályán történő incidenseket, amelyekkel kompromittálják az egész csapat teljesítményét. Ma mindkét versenyző cserbenhagyta a csapatot. Többre számítok tőlük vasárnap, amikor minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy visszahozzunk néhány pontot azért a hétvégén. A célunk, hogy olyan helyzetben utazzunk Abu Dhabiba, hogy elérhessük a céljainkat. A vasárnap egy új nap lesz.”



Ha mindez nem lett volna elég, a sprint leintését követően lángra kapott a francia versenyző autója a bokszutcában, s bár az előzetes hírek arról szóltak, hogy a fékek gyulladtak ki, most tisztázta az Alpine, hogy az üzemanyagrendszer szivárgása okozta a tüzet, s a keletkezett károk miatt kénytelenek voltak erőforrást cserélni a 31-es autóban, azonban mivel egy, már használt motort építettek vissza az A522-esbe, így nem jár rajtbüntetés ezért, emellett pedig a sérült karosszéria-elemeket is kénytelen volt cserélni a csapat, szóval a 17. helyről várhatja a piros lámpák kialvását a francia.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: