DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Megmondtam, hogy nem engedem el, világos?” – mondta Verstappen a csapatának

A világbajnokot kérlelte a Red Bull, hogy adja vissza a bajnoki második helyért járó pozíciót Sergio Pereznek, de Verstappen nem is válaszolt. Majd amikor mégis, akkor világossá tette az álláspontját.

„Az első és a második helyen akarunk végezni a bajnokságban, ezért fontos, hogy Checo Charles (Leclerc) előtt maradjon” – nyilatkozta még a brazíliai hétvége előtt Max Verstappen, aki jelezte, hogy kész segíteni Sergio Pereznek ennek elérésében. Már a sprinten sem állt félre előle, hogy pluszpontot és jobb rajtpozíciót adjon az őt két éve folyamatosan, feltétel nélkül, jelentősen (elég a tavalyi szezonzáróra gondolni, de tengernyi példát lehetne hozni) támogató csapattársának, a főfutam végén viszont már a csapat sem értette, hogy mi történik.

-00122034_519



A biztonsági autó miatt Perez kiszolgáltatott helyzetbe került a közepes keverékű gumin, Verstappen megelőzte őt, majd a Red Bull közölte Perezzel, hogy a holland megtámadja Fernando Alonsót és Charles Leclerc-t, de ha nem bír velük, akkor az utolsó körben visszaadja neki a pozíciót, mert az két pontot ér Pereznek a Leclerc-rel szembeni csatában. Mivel az utolsó kanyarnál sem tudott Alonso elé kerülni Verstappen, így mérnöke rászólt a fülére, hogy akkor engedje el Perezt.

Majd ezt az egyenes során még kétszer megismételte neki, másodjára emelt hangon hozzátéve, hogy kérlek, de Verstappen egyáltalán nem is reagált, és nem is engedte el a mexikóit. Már a levezető körön kérdezte meg a csapat, hogy Max, mégis mi történt, aki nemes egyszerűséggel válaszolt:

„Már legutóbb is megmondtam, hogy ne is kérjetek tőlem ilyet még egyszer, világos? Megindokoltam, továbbra is tartom” – mondta a holland a csapatrádióba.

Christian Horner csapatfőnök azonnal elnézést kért Pereztől a történtek miatt, és hozzátette, hogy hamarosan átbeszélik a helyzetet, de Perez csattanós választ adott:

„Igen, ez megmutatja, hogy ki is ő valójában. Nem is értem a reakcióját, ha van két bajnoki címe, azt nekem köszönheti” – mondta bele a rádióba a mexikói, aki a Sky Sportsnak hozzátette: „Azok után, amennyit én megtettem érte, ez most csalódás. Nagyon meglepődtem. Hogy miért csinálta ezt? Fogalmam sincs, őt kellene megkérdezni.”

Dr. Helmut Marko tanácsadó igyekezett hamar tompítani a készülődő botrányt, és az újságíróknak azonnal azt mondta, hogy „Max mindent megtesz Abu Dhabiban azért, hogy Checo legyen az év végi második helyezett.”

Horner később próbálta szépíteni a helyzetet, a nyilatkozata itt olvasható!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: