DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: A Mercedesek hihetetlenül gyorsak lettek

A monacói úgy véli, a Ferrarinak is sikerült fejlődnie, de Russell és Hamilton tempóját elképesztően jónak tartja Brazíliában. A sprinttel elérte célját, vasárnap viszont többet akar.

Charles Leclerc az év első három versenyhétvégéje után abszolút favoritnak tűnt a világbajnoki cím megszerzése szempontjából, utána azonban jöttek a technikai és stratégiai hibák, időnként vezetői bakikkal megspékelve. Az év közben bevezetett szabályváltozások egyértelműen kedveztek a Mercedesnek és hátrányosan érintették a korábban élen álló vörös istállót. A Red Bull tartósan maradt a legjobbak között.

Interlagosban újra magára talált a Ferrari a mexikói kisiklás után, de a Mercedes fejlődése viszont egészen látványos. A sprintfutamot George Russell nyerte, míg Lewis Hamilton a nyolcadik helyről simán feljött harmadiknak, könnyedén előzgetve ellenfeleit, köztük Max Verstappent is.

Charles Leclerc a stratégiailag elpackázott időmérő edzés után a tizedik helyről a hatodikig tudott felzárkózni. „A tizedik rajthelyről nem nagyon tudtunk sokat tenni. A rajtnál sem mertem túl nagy kockázatot vállalni, utána pedig végig figyelni kellett, hogy a lágy abroncsok kitartsanak a leintésig. Valójában ennyit tettem a sprinten” – ecsetelte véleményét Charles Leclerc a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

A Ferrari most felért a Red Bull tempójához, de vajon a Mercedesek verhetők lesznek vasárnap?


„Igen, nagyon fontos volt, hogy feljebb zárkózzak, minél több pozíciót nyerjek a pályán, hogy ezzel a vasárnapi főfutamra a lehető legjobb helyzetbe kerüljek. A Mercedesek elképesztően gyorsak Interlagosban, jelenleg az ő autójuk a leggyorsabb.”

„De ha megnézem magunkat, a saját tempónk is egészen erős volt a sprinten, úgyhogy várjunk és nézzük meg, mire lehetünk képesek. Carlos büntetése miatt az ötödik kockából fogok rajtolni, ő valamivel mögém esik vissza. Remélhetőleg képesek leszünk nagyon nyomni neki és a lehető leghamarabb előreverekedni magunkat az élre” – tekintett előre Leclerc.

Sikerülhet a Ferrarinak legyőznie a látványosan erőre kapó Mercedeseket? Esetleg Verstappen visszavág és a megfelelő gumin már visszaköveteli az első helyet?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: