DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Emiatt nem volt helycsere a Ferrarinál

Nem csupán Verstappen, Sainz sem engedte el a pontverseny második helyéért csatázó csapattársat Brazíliában – mint kiderült, a Ferrari még csak nem is szólt a spanyolnak. A harmadik helyezett a kieséstől félt fékprobléma miatt.

A Sao Pauló-i Nagydíj végén Charles Leclerc többször is megkérte csapatát, cseréljék meg Carlos Sainzcal, hogy hárommal több pontot kapjon a bajnokságban, ami a második helyéért vívott csatában lett volna számára értékes. A Ferrari azonban megtagadta a kérést, azzal érvelve, hogy az túl kockázatos – ezzel bizonyára Fernando Alonso közelségére céloztak.

A helycserére már csak azért is hiába várt Leclerc, mert az utolsó dobogós pozíciót megszerző Sainznak nem is szóltak róla – derült ki a hivatalos sajtótájékoztatón vasárnap:

„A futam után tudtam meg, mert a rádióban nekem erről semmit nem mondtak, sem a mérnököm, sem a csapat. Csak fél órája hallottam róla először, miután kiszálltam az autóból. Nincs is mit hozzáfűznöm” – zárta rövidre a választ Sainz.



A futamgyőzelmet ünneplő Mercedes pilótái mellett a spanyol csak mellékszerepet játszott a konferencián, de arról azért beszélt, egy forró helyzetet megúszott: a fékcsatornát eltömítő sisakfólia vezetett csaknem kieséshez – emlékezhetünk a füstölgő fékre kiállásánál.

„Igazán erős hétvégénk volt, de hátráltatott pár tényező, mint a rajtbüntetés és fékcsatornába került letéphető fólia, ami miatt majdnem kiestem, mert kigyulladt a fék, és azt hittem, vége. Túlforrósodtak a fékek, a gumik is felhevültek, és a koncentrációval is küszködtem, hogy megtartsam az autót. Emiatt volt lassú a cserénk, és át kellett állnunk három kiállásra” – nyilatkozta a spanyol versenyző, aki silverstone-i győzelme óta csak harmadszor végzett a pódiumon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: