DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Leclerc nem értette a Ferrari döntését

Charles Leclerc nem értette, hogy milyen okokról beszél a csapata a brazíliai futam végén: hiába kérte az olaszokat, nem adtak neki extrapontokat Carlos Sainz kárára. Abu Dhabi rajta múlik.

Nemcsak a Red Bullnál, de a Ferrarinál is volt némi feszültség a Sao Pauló-i Nagydíj végén: Charles Leclerc kétszer is kérte a csapatát arra, hogy cseréljék meg a pozícióját Carlos Sainzéval, hiszen neki ugyanúgy minden pont számít az év végi második helyért zajló csatában, mint Sergio Pereznek az energiaitalosoknál. A csapat azonban itt másképp döntött: Leclerc utolsó, már-már könyörgésként ható kérésére az a válasz érkezett, hogy túl kockázatosnak ítélik meg a lépést, így eltekintenek tőle.

Amikor Leclerc-t leintette a kockás zászló, a mérnöke beleszólt a rádióba, hogy szép munka, amire a pilóta visszakérdezett: „Mit mondtál?" „Hogy szép munka” – hangzott a felelet. „Az, csodálatos...” – reagált ironikusan Leclerc.

-00122046_306



„Megvoltak az okai annak, hogy nem léptünk a végén, ebben a futamban most ennyi volt, beszélünk később” – kapta a választ, de ő sem maradt adós: „Nem tudom, hogy milyen okokról beszéltek, sajnálom... de mindegy, jól van.”

Később, az autóból kiszállva, kicsit lehiggadva már finomított: „A pillanat hevében természetesen nem voltam túl boldog, de beszéltünk már erről a helyzetről korábban. Pontegyenlőséggel megyünk Abu Dhabiba, rajtam múlik, nekem kell jobb munkát végeznem. Meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: