DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocon: Alonso folyton a határokat feszegeti

Szinte mindenben, a pályán és a beállítások tekintetében is a végletek embere Fernando Alonso a csapattársa szerint. Esteban Ocon elárult néhány dolgot a spanyol munkamódszeréről.

2021 óta van egy csapatban a kétszeres világbajnokkal Esteban Ocon, aki azóta közelről tanulmányozhatta, hogyan dolgozik a rutinos pilóta. A spanyol egy kisebb szünet után a tavalyi évben tért vissza a Formula-1-be az Alpine istállójával, melyet elhagy az év végén, hogy jövőre már az Aston Martint erősítse.

Ocon a tavalyi és az idei évben is próbált ellesni néhány dolgot a csapattárstól, de rájött, nem mindenben érdemes követnie őt.

„Nem szokatlan versenyzőként, mivel mindig a végletekig húzza a dolgokat. Ha egy adott beállítás működik, akkor abba az irányba megy el, de olyan mértékben, hogy az néha már negatív lehet, szóval nem másolok le róla mindent” – idézte Ocont a PlanetF1.



A 26 éves francia versenyző elmondása szerint ettől függetlenül a csapaton belül minden adatot megosztanak egymással a versenyhétvégék során, így sokszor jut olyan információkhoz is, melyek a hasznára válhatnak.

„Megosztjuk az összes adatot, és minden információt. Ha egy kanyarban jól mentem, akkor azt ő is megnézi és kipróbál új dolgokat, ha pedig neki sikerült valami egy szokatlanabb beállítással, akkor az nekem is új inspirációt tud adni. Ez így normális, de amikor a versenyen igazi állatnak hívjuk őt, az a helyes leírás, mert legtöbbször 300 százalékkal tolja ki a határokat” – zárta gondolatait Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: