DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Lauda: Verstappen olyan tehetség, amilyen százévente csak egy születik

Nagyon szoros volt az összefonódás Niki Lauda és Lewis Hamilton között a Mercedesnél. Az osztrák világbajnok fia szerint viszont Verstappen az, akinek nincs gyenge pontja.

A tavalyi évben az évadzáró utolsó körében némi szerencsével, de az egész szezont tekintve egyáltalán nem érdemtelenül szerezte meg Max Verstappen pályafutása első világbajnoki címét, amelyet azóta már meg is toldott idén egy újabbal. Ebben a szezonban a Ferrari csak hébe-hóba tudta megcibálni a Red Bull bajszát, a Mercedes pedig egyáltalán nem nőtt fel a feladathoz. Igaz, ősszel azért az Ezüst Nyilak is kezdenek egészen magukra találni.

Az energiaitalos istálló versenyautója a riválisoké fölé nő, annak ellenére is, hogy év közben még az FIA módosítgatta is a szabályokat, amitől akkor sokan azt remélték, hogy ezzel megszűnik a Red Bull dominanciája. Összességében azonban Sergio Perez nem nyújt annyira meggyőző teljesítményt, mint Max Verstappen, akinek vezetéséért teljesen odavan Mathias Lauda is.

A Hunt vs Lauda premierjén beszélt erről a RacingNews365.com kérdéseire válaszolva. „Ebben az évben a Mercedes javarészt egy lépéssel a Red Bull és a Ferrari mögött járt, ezért nem is lett olyan izgalmas a világbajnoki versengés, mint tavaly. Max Verstappen azonban fantasztikus benyomást tett rám” – ecsetelte véleményét Lauda.

Niki Lauda favoritja Hamilton volt, a fiáé viszont Verstappen


„Verstappen olyan hatalmas tehetség, amekkorát százévente csak egyszer lát az ember. Egyszerűen kiemelkedően jól vezet, nem találni rajta fogást. Normál esetben minden pilótának van gyenge pontja, de Maxnál tényleg nem látok ilyet.”

„A szükséges pillanatokban hideg fejjel gondolkodik, most már le is higgadt, nyugodtan vezet és jobban kezeli a nyomást, mint bárki más a mezőnyből. Mostanában már mindig nyugodt tud lenni, a karrierje elején viszont még többször is előfordult, hogy túlságosan agresszív volt, számos hibát vétett. Idén viszont ennek szinte nyomát sem látjuk.”

„Még tavaly is láthattuk, hogy néha túl agresszív volt bizonyos helyzetekben, most viszont már annyira magasra tette a lécet minden téren, hogy rendkívül nehéz lesz őt legyőzni a következő években. Ő lesz a többi pilóta megtestesült rémálma.”

„Azonos autókkal is nagyon nehéz lenne őt megverni, ugyanakkor még mindig ne becsüljük le és ne írjuk le Lewis Hamiltont, ha újra jó lesz az autója, számolni kell még vele is” – tekintett előre Mathias Lauda.

Egyetértünk a háromszoros világbajnok legenda fiával?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: