DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lando Norris kiállt Max Verstappen mellett

Megvédte holland kollégájának véleményét a McLaren versenyzője a sprintfutamokat illetően. Korábban Verstappen elmondta, nem kedveli a formátumot, Norris pedig bizonyos értelemben egyetértett vele.

A szombati sprintek 2021 óta képezik részét a Formula-1 versenyhétvégéinek évente három alkalommal, jövőre azonban ez a duplájára nő, és már hat helyszínen alakítja át a megszokott menetrendet. Az idei utolsó ezen a héten következik Brazíliában ennek kapcsán pedig a napokban Max Verstappen nyilvánította ki véleményét a formátumról, ami finoman szólva sem nyerte el eddig a tetszését.

Most Lando Norris csatlakozott ehhez, aki kiállt a kétszeres világbajnok mellett, amikor szóba kerültek a sprintfutamok. „Mindig volt egy kvalifikáció, majd egy futam. Felnőttként én így ismertem a Formula-1-et, szóval bizonyos értelemben egyetértek Max véleményével. Szeretem, ha csak a kvalifikáció és egy verseny van, és semmi sem jön közbe. Ennek megvan a struktúrája” – idézte a wokingiak pilótáját a GPFans.



A fiatal brit versenyző szerint az sem mindegy, milyen pályákon akarnak sprinteket tartani. Úgy látja, bizonyos helyeken jól is elsülhet a dolog.

„A megfelelő pályákon engem sem zavar. Nem hiszem, hogy ez mindenkinek való. Ez nem olyan egyszerű, mint azt mondani, hogy Lewis Hamiltonnak is bejött” – utalt a tavalyi eseményre Interlagosban, ahol a hétszeres világbajnok a mezőny végéről az ötödik helyig jött előre. „Meg kell nézni az egész rajtrácsot, az egész mezőnyt, és nyilvánvalóan vannak olyanok, amelyeken mindenki jól szórakozhat, így ha egy jobb show miatt csináljuk, akkor megértem. Én viszont úgy szeretem a Formula-1-et, ahogyan van. Egyszerűen azért, mert úgy nőttem fel, hogy azt néztem, aztán a részesévé váltam. Többnyire nem szeretem a változásokat, persze nem is bánom őket” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: