DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Marko: Senkinek nem tesz jót Verstappen csapattársának lenni

A Red Bull főtanácsadója úgy gondolja, Max Verstappen istállótársaként lehetetlenség kitűnni, mert a holland annyira jó, hogy szinte lehetetlen felülmúlni. Sok karriernek tett már rosszat.

Nagyon korán, már 18 esztendősen bekerült a Red Bull anyacsapatához (Danyiil Kvjat lefokozását követően) és azonnal meg is szerezte első futamgyőzelmét. Két és fél évet húzott le Daniel Ricciardo mellett, eleinte az ausztrál még úgy-ahogy tartotta a lépést a fiatal hollanddal, aki akkoriban még sokat hibázott és forrófejű volt.

Akik viszont azóta osztották meg a garázst Max Verstappennel, egytől egyig egyértelműen alulmaradtak, igaz, a Red Bull 2018 után sokkal látványosabban a holland köré épült, mint korábban. Pierre Gasly, Alexander Albon és Sergio Perez sem ér fel igazán a kétszeres világbajnok szintjére. Az energiaitalosok főtanácsadója szerint leginkább azért, mert Verstappen olyan magasra teszi a lécet, ami másnak megugorhatatlan.

Verstappen mellett nem lehet kitűnni Marko szerint, a holland túl jól vezet


„Egyetlen pilóta pályafutásának sem tesz jót, ha Max a csapattársa. Verstappen egészen különleges, kisgyermek korától kezdve az édesapja edzette őt meg, nagyon keményen, de igen sikeresen” – mondta el véleményét Helmut Marko a Car and Driver egyik beszélgetésében.

„Verstappen csapattársai változatos dolgokkal próbálkoztak, hogy legyőzzék őt, de nem tudták, képtelenség. Ekkor a beállításaik változtatgatásával és saját vezetési stílusuk átalakításával is próbálkoztak. Természetes, hogy egy pilóta nem fogadja el, hogy nem ér fel Max szintjére.”

„Amikor eljutunk erre a pontra, akkor a második számú pilótának fel kell ismernie a tényt, hogy Verstappen verhetetlen. Az én dolgom pedig, hogy megértessem ezt velük. Hogy ez kegyetlenség lenne? Nem így gondolom” – tette hozzá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: