DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner: Már közel a döntés ideje

Ugyan még mindig nem nevezett meg pontos dátumot a második pilóta bejelentését illetően Günther Steiner, azt már elmondta, hogy nagyon közel állnak a döntés meghozásához.

Miután az Aston Martin bejelentette, hogy Stoffel Vandoorne csatlakozik hozzájuk tartalék és fejlesztési pilótaként, szárnyra kaptak a találgatások, hogy ez talán azt jelentheti, hogy az eddig ezt a szerepet betöltő Nico Hülkenberg versenyzői ülést kaphat a Haasnál.

A német nemrégiben maga is elmondta, hogy optimista a híreket illetően, ezzel pedig honfitársát, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát, Micket túrná ki az istállótól. A Haas csapatfőnöke elmondta, hogy még a szezonzáró előtt tisztázni szeretnék, ki lesz jövőre Kevin Magnussen csapattársa.



„Már közel vagyunk a döntéshez” – kezdte Steiner a német NTV-nek. „Ami Schumacher esélyeit illeti, továbbra is 50-50% az esélye a maradásra és a távozásra egyaránt. A szezon során egyértelműen sokat fejlődött.”

A hátralévő két verseny Steiner szerint már nem sokat nyom a latba, hiszen inkább hosszabb távon gondolkodnak a Haasnál: „Számomra ez már nem egy versenyről, vagy egy jó körről szól innentől. Azt a döntést fogjuk meghozni, amely a legjobb a csapatunk számára közép és hosszú távon. Ha Mick pontot szerez a hátralévő két versenyen, akkor sem biztos, hogy övé lesz az ülés, a döntő faktor az lesz, hogy ki tudná előrébb vinni a Haast.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: