DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Perez: Senki sem tudná egyből legyőzni Maxot

A mexikói óriási kihívásnak tartja, hogy az immár kétszeres világbajnok Max Verstappen csapattársa lehet – ennek ellenére jövőre újra megpróbálja legyőzni a hollandot.

Sergio Perez 2021-ben került a Red Bullhoz, s míg tavaly néhány villanást leszámítva alapvetően messze volt Max Verstappentől, idén átlagosan kisebb volt a lemaradása az idő közben két világbajnoki címet is bezsebelő hollandhoz képest. A mexikói a két év alatt alaposan kiismerhette a kollégáját, s ez alapján állítja azt, hogy aligha tudná bárki egyből legyőzni őt csapattársként azonos autóban:

perez-verstappen-redbull-mexiko



„Óriási kihívás a csapattársának lenni” – idézi Perez ezzel kapcsolatos gondolatait a PlanetF1.com. „Max az első szabadedzéstől kezdve az egész hétvégén magas szinten teljesít, úgyhogy igyekszem tanulni, legyőzni őt és azt csinálni, amit ő is. Úgyhogy ez nyilván nem könnyű feladat. Nem hiszem, hogy bárki egyből le tudná őt győzni.”

„A csapattal is eléggé összecsiszolódott már: itt van évek óta, szóval szerintem egyre közelebb kerülök, ahogy telik az év, jövőre pedig adok ennek újabb esélyt, aztán meglátjuk, mi történik” – tette hozzá az összetett ezüstéremért harcban lévő pilóta.

Perez arról is beszélt, miben kell javulnia a 2022-es tapasztalatok alapján: „Szerintem az idei év tanulsága, hogy csapatként nagyszerű évünk volt. Valóban főként a versenytempó terén kell szintet lépnem, míg tavaly inkább az időmérős teljesítményben kellett, azt hiszem. Ezekkel az autókkal sokkal közelebbről lehet követni egymást, szóval javítanunk kell a versenytempómon. Úgy vélem, jobban megértjük egymást az autóval és a csapattal az utóbbi futamokon, úgyhogy szerintem jó irányba haladunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: