DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Schumacher: A pályahatárok álltak az utunkba

A Haas német versenyzője szerint az autó sebessége alapján könnyedén a Q2-be kellett volna jutniuk, ehelyett egy apróbb hiba miatt már a Q1-ben búcsúzni kényszerültek a további küzdelmektől.

Csalódást keltő kvalifikáción van túl Mick Schumacher Mexikóvárosban, hiszen a Q1 végén egy pillanatra egészen a hetedik helyre ugrott fel, néhány másodperccel később azonban a felügyelők törölték a német köridejét, hiszen a 2-es kanyarban túlságosan is levágta a kanyarcsúcspontot, melynek során négy kerékkel elhagyta a pályahatárként funkcionáló fehér vonalat. Schumacher a következő körében már nem tudott jelentőset javulni a használt lágy keverékű gumikon, ezért már a Q1-ben búcsúznia kellett, miután csupán a 16. legjobb időt érte el a Mexikóvárosi Nagydíj kvalifikációján.

„Az első körömet törölték, pedig azokban a percekben az a hetedik helyre volt elég, tehát könnyedén a Q2-be juthattunk volna. Kár érte, mert az autóban egyértelműen megvan a tempó, de nem tudtuk kihasználni, mert elsősorban a pályahatárok bántak el velünk. Én azt gondoltam, hogy ha gyakorlatilag átugratok a rázókövön és valamelyik kerékkel a vonalon belül maradok, akkor az elég lesz. De úgy tűnik ha a kerék a levegőben van, akkor az nem számít” – idézi a németet a PlanetF1.



Csapattársa, Kevin Magnussen rajtbüntetésével Schumacher a 15. helyet foglalhatja el a vasárnapi rajtrácson, a dán pedig a 19. helyre sorol majd vissza, tehát nem a legjobb előjelekkel várja a versenyt az amerikai istálló, amely nagy csatában áll az AlphaTaurival a konstruktőri bajnokság nyolcadik helyéért. A csapatfőnök, Günther Steiner szerint azonban Schumacher tempója optimizmusra ad okot a futam előtt: „Az jó dolog, hogy Mexikóban először sikerült bejutni a Q2-be. Kevin a büntetés miatt csak a 19. helyről indulhat majd, ami nyilván nem túl jó, de szerintem Mick megmutatta az autó potenciálját a második Q1-es gyorskörén. Azzal a körrel kényelmesen a top 10-ben lett volna, sajnos azonban elhagyta a pályát, amivel nem tett szert előnyre, de törölték az idejét. A második próbálkozása során pedig nem tudott már javítani ugyanazon a gumikon, mert akkor már nem voltak a megfelelő állapotban. Csalódást keltő így végezni, de az autó tempója jó, ezért remélhetőleg sikerül majd javítanunk néhány pozíciót, mint legutóbb Austinban” – zárta az olasz csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: