DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Leclerc: Az fáj, hogy ez volt a maximum

Több, mint egy percet kapott a futamgyőztes Max Verstappentől Charles Leclerc a Mexikói Nagydíjon, de szerinte egyszerűen ennyire volt most képes a Ferrari.

Valószerűtlenül nagy hátrányt szedett össze Mexikóban a Ferrari, az olaszok autói csak a pénteki első szabadedzésen dolgoztak jól, aztán a harmadik helyre csúsztak vissza az erősorrendben: sem a Red Bullt, sem a Mercedest nem tudták megszorítani. Carlos Sainz 58, Charles Leclerc pedig 68 másodperc hátránnyal ért célba az ötödik-hatodik helyen úgy, hogy a futam leggyorsabb körét 80 másodperc alatt teljesített George Russell, tehát attól sem volt messze a monacói, hogy kört kapjon a futamgyőztes Max Verstappentől, ami megdöbbentő lemaradás.

Leclerc meglehetősen demotiváltnak tűnt az egész hétvége, és az egész futam során, Sainzhoz sem volt most köze, így a ponttáblázaton is elvesztette a második helyét Sergio Perezzel szemben. A probléma szerinte az, hogy egyszerűen mindent kihoztak a versenyből, amit csak lehetett...

leclerc



„Nem tudjuk biztosan megmondani, hogy mi volt ennek az oka, nehéz, bárcsak tudnék erre pontos választ adni” – mondta Leclerc a futam után a Formula.hu jelenlétében.

„Úgy értem, hogy ami fáj, az az, hogy úgy éreztem, hogy mindenből kihoztuk az abszolút maximumot ezen a napon. És hogy még azzal együtt is, hogy ezt megtettük, egy percre vagyunk Maxtól, ami óriási hátrány. Utána kell ennek néznünk és a rossz napjainkat jobbá kell tennünk, mert amikor rossz napunk van, főleg vasárnap, akkor az tényleg nagyon rossz napnak tűnik. Ma azért úgy érzem, hogy talán egy kis magyarázat lehet az, hogy egyedi és különleges körülmények között kellett versenyezni, de... remélem, hogy Brazíliában visszatérünk a szokásos formánkhoz” – értékelt némi hitetlenkedő fejcsóválás után a monacói.

Csatlakozott hozzá csapattársa, Carlos Sainz is: „Nem volt semmilyen problémánk, éppen ez a lényeg, simán csak lassúak voltunk. Tudtuk, hogy milyen kompromisszumokat kell kötnünk ezen a hétvégén ezzel az autóval a magasság miatt, de talán jobban visszavetett minket, mint ahogy gondoltuk. Hogy én voltam a gyorsabb Ferrari? Nem mondanám gyorsnak, amikor egy percet kaptunk... Én egy hónapja nem is teljesítettem versenyt, erre is vissza kellett állni egy kicsit, menedzselni a tempót, meg mindent, tanultam az autóról, ez a pozitívum” – tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: