DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas elégedett volt a tempóval

Nagyszerű napot zárt szombaton Valtteri Bottas, aki a hatodik helyről várhatja a folytatást Mexikóban. A finn pilóta természetesen elégedetten nyilatkozott az időmérőt követően.

Már a szabadedzések során is meglepően jó tempóra volt az Alfa Romeo, Valtteri Bottas pedig a maximumot hozta ki a kvalifikációból a Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéjén. A 33 éves pilóta végül a hatodik helyet szerezte meg, és nem sokkal maradt el Carlos Sainz idejétől, így ezek után mosollyal az arcán értékelt.

„Az egész hétvégén hittük, hogy odaérhetünk a legjobb tíz közé, de nem voltunk biztosak benne, és nem tudtuk mások hogyan látják a dolgokat. Úgy tűnik, megvan a teljesítményünk, és az egész hétvégén képesek voltunk tartani a formánkat. Jól éreztem magamat a pályán, jó köröket mentünk” – mondta el az F1TV kérdésére válaszolva.



Bottas úgy látja, működőképesek voltak az általuk bevetett újítások, és a versenytempójuk is bizakodásra ad okot.

„Talán a fejlesztéseknek köszönhetjük, de az utolsó két verseny óta erősebbek lettünk. Azt hiszem, hogy megfelelő alapunk van, és a hosszabb etapokon is jók voltunk. Egy tiszta versenyre lenne szükségünk, de reméljük a legjobbakat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: