DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Jó lesz a tiszta oldalról indulni

Bejutott a Q3-ba Fernando Alonso, ott viszont már csak csapattársát tudta megelőzni. Bízik a versenytempóban és a jó rajtban, leginkább a McLarenekre kell figyelniük. Norrist már a rajtnál otthagyná.

A tizedik helyen csusszant be az időmérő döntő szakaszába Fernando Alonso Mexikóvárosban, a lágy gumikon nem működött túlságosan jól az Alpine szombaton. Végül mindkét francia versenyautó bekerült a Q3-ba, ám ott csak az utolsó két helyet sikerült megkaparintania Alonsónak és Esteban Oconnak.

„Nem volt könnyű napunk, már a harmadik szabadedzésen éreztük, hogy tegnaphoz képest vesztettünk a tempónkból. Egész hétvégén a piros jelölésű lágy gumik rendetlenebbül működnek az autóinkon, így nem is voltunk túl gyorsak” – elemezte a helyzetet Fernando Alonso a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

Alonso úgy érzi, a rajtnál elkaphatja Norrist, nagyon figyelnek a McLarenekre


„Végig a határon kellett mennem, a Q3-ba is csak tizedikként csusszantam be éppen. Nehéz napunk volt, ezzel együtt boldog lehetek, hogy végül a kilencedik rajtkockát sikerült elcsípnem és ezzel a pálya tisztább oldaláról indulhatok.”

„Leginkább Lando Norrisra figyelünk, aki közvetlenül előlem indulhat, de a pálya koszosabb oldaláról. Nem szabad pontokat veszítenünk a McLaren ellenében, ez lesz a legfontosabb feladatunk vasárnapra. Mivel a kellemesebb oldalról indulhatok, jó lenne megelőzni őt a rajtnál, könnyebbé tennénk a saját dolgunkat” – tette hozzá a spanyol ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: