DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: A Mercedesek mindig jók a futamon

Örül a mexikói rajtelsőségnek a kétszeres F1-es világbajnok, de tudja, hogy ezzel még nem nyerte meg a futamot – az első kanyarig tartó hosszú egyenes és a Mercedes erős versenytempója miatt sem.

Bár úgy tűnt, akár a Mercedesek is az élen végezhetnek a Formula-1-es Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén, végül Max Verstappen húzta be a pole-pozíciót. A holland ugyanakkor elismerte, hogy szoros volt az időmérő, ráadásul kellett is javulniuk a szabadedzések után – és ezzel még nincs is elvégezve szerinte a munka:

verstappen-mexiko-pole-rb



„Jó időmérő volt. Bár szoros is!” – értékelt közvetlenül a Q3 után a világbajnok. „A harmadik edzésen végrehajtottunk néhány módosítást az autón és jobb tempót találtunk. Természetesen lenyűgöző, hogy itt pole-ban lehetek. Persze elég hosszú az egyenes az 1-es kanyarig, úgyhogy jó rajtja lesz szükségünk. Mindenesetre szerintem gyors autónk van, és ez az, ami igazán fontos.”

A másik Red Bullban ülő helyi hős, Sergio Perez negyedik lett szombaton, de Verstappen arra számít, hogy ő is harcban lesz a dobogós helyezésekért vasárnap: „Checo ott lesz holnap. Biztos vagyok benne, hogy gyors autónk van a versenyre. Remélem, mókás futam lesz sok akcióval.”

Arra a kérdésre, hogy milyen taktikával készülnek a másnapi futamra ahhoz, hogy maguk mögött tartsák a Mercedeseket, így felelt a 25 éves pilóta: „Úgy gondolom, szoros csata lesz a futamon, általában elég jók a versenytempó tekintetében. Minden attól függ, mit tudunk tenni stratégia terén, de este át fogjuk ezt tanulmányozni” – fogalmazott Verstappen, aki emellett természetesen méltatta a „hihetetlen” és „szenvedélyes” mexikói szurkolókat is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: