DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Üzent a rosszindulatú kritizálóknak Verstappen

Ő képes elvonatkoztatni a negatív hangoktól, de a károgók soha nem tudnak leállni. Verstappent egyébként is hidegen hagyja, hogy mások szerint jó versenyző-e: ezt eldönti ő maga.

Max Verstappen mindkét világbajnoki címét beárnyékolja egy-egy ellentmondásos ügy: tavaly Abu Dhabiban az utolsó körös újraindítás szabályossága, idén a költséglimitet átlépő Red Bull miatt kérdőjelezték meg a kritikusok a holland sikerét. Friss fejlemény Mexikóvárosból, hogy a Red Bull az „elfogadott szabályszegésről szóló megállapodás” aláírásával elismerte a kihágást és vállalta a büntetést – az FIA hivatalos megerősítése pénteken várható.

„Ez egy kicsit frusztráló. Részünkről úgy érezzük, hogy nem csináltunk semmit rosszul, de váratlan tételeket is bevettek a költségplafonba. Ezzel meg kell birkóznunk, de nem az én dolgom eldönteni, mi a helyes” – mondta Max Verstappen a Mexikóvárosi Nagydíjon tartott sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is részt vett, magyarázva a már tényként kezelendő költséglimit-túllépést.



Vertappen így üzent a kritikus hangoknak: „Amúgy is rosszindulatúak, szóval nem számít, mit mondanak vagy én mit csinálok. Én ezt le tudom rázni magamról, de ők valószínűleg nem tudják, és soha nem is lesznek képesek rá. Ezzel a problémával nekik kell megbirkózni.”

„Egyébként sem érzem sokkal jobban magam, ha az emberek dicsérnek, hogy jól vezetek. Ezt saját magam ítélem meg, ez a legfontosabb. Végső soron amúgy is csak a győzelem számít” – függetlenítette magát a külső véleménytől Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: