DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Ricciardo: Lewis maradjon az F1-ben

Az ausztrál pilóta nem arra vár, hogy Hamilton visszavonuljon, és így a helyére ülhessen a Mercedesnél, hanem a brit ellen szeretne még jókat csatázni a jövőben.

Az már biztos, hogy Daniel Ricciardo 2023-ban nem lesz ott az F1-es rajtrácson, hiszen nem akart a Haashoz igazolni: az ausztrál pilóta szerint olyan lehetőséget keres akár egy kihagyott év árán is, hogy újra ott lehessen valahol a mezőny elején. „A következő évem másképp fog kinézni, de igazából csak arról van szó, hogy megpróbálom magam úgy beállítani, hogy újra a rajtrács elején legyek, és harcoljak a győzelmekért, amire tudom, hogy képes vagyok” – mondta erről Ricciardo.

A Mexikói Nagydíj csütörtöki sajtónapján a Formula.hu jelenlétében az ausztrál azt is kijelentette, hogy senkinek a kárára nem szeretne ülést kapni, nem akar senkit kitúrni – ezzel azzal kapcsolatban merült fel, hogy a pletykák szerint jó esélye lehet a Mercedes tartalékversenyzői szerepkörére és egyesek úgy vélik, hogy Lewis Hamilton visszavonulása esetén juthatna olyan lehetőséghez, amilyenről beszél.

-00122037_128



„Az igazság az, hogy szeretném, hogy Lewis maradjon a sportban. Ő az egyik legjobb, akik valaha is versenyeztek az F1-ben, és mindig jó kerék a kerék elleni csatákat vívni vele. Remélem, hogy a jövőben vívhatok még vele ilyet. A jövőm, hogy is mondjam... nem hiszem, hogy másoktól függ. A lehetőségek majd felbukkannak, amikor felbukkannak. Nem támaszkodok arra, hogy valaki majd csinál valamit, és akkor nekem lehet esélyem. Most egy kicsit eltávolodok, újraépítem magam, aztán igen, ha valaminek lesz értelme 2024-re, akkor visszatérek, jól érzem magam, és remélhetőleg a mezőny elején csatázok majd” – mondta Ricciardo.

Az viszont továbbra sem tiszta, hogy a realitások talaján miben bízik: itt részleteztük már, hogy miért nehéz bármilyen érdemi lehetőséget látni jelenleg számára 2024-re.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: