DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Verstappen: Holnap büszkévé tesszük Dietrichet

A holland érte el a harmadik legjobb időt az időmérőn, azonban a versenynek már az első sorból vághat majd neki. Verstappen számára érzelemdús volt az austini szombat Dietrich Mateschitz halála miatt.

A Red Bull világbajnoka a harmadik helyen végzett az austini időmérő edzésen, azonban Charles Leclerc büntetése miatt Carlos Sainz mellől, a második pozícióból kezdheti meg a holnapi futamot. Az interjúk során elsősorban arról kérdezték a hollandot, hogyan érzi magát a történteket követően:

„Igen, azt gondolom, hogy ez mindenki számára nehéz” – kezdte Verstappen. „Úgy vélem, amit ő jelentett a Red Bull és természetesen a sport számára is, és főként számomra, amit értem tett és a karrieremért eddig és az egész életemért általánosságban, ez igazán nehéz. Ez egy nagyon nehéz nap és próbáltunk mindent beleadni a mai időmérőn, sajnos lemaradtunk egy kicsivel, de még előttünk van egy verseny, megpróbáljuk holnap büszkévé tenni” – mondta a kétszeres világbajnok, aki teljes királykategóriás karrierjében a Red Bull kötelékében versenyzett.



Ezt követően Verstappen kitért holnapi esélyeire is: „Azt hiszem, hogy az autónk erősebb a versenyen, mint az időmérőn és már ma, az időmérőn is nagyon kicsi különbségek voltak. Ha jobban működésre tudtad bírni a gumikat, az már differenciát jelentett. De legalább közel vagyunk és jó versenyre számítok holnap” – zárta a holland.

A Red Bull versenyzője eddig három alkalommal tudott a pódiumon zárni Austinban, egyszer, a tavalyi versenyen pedig sikerült a dobogó tetejére is felállnia. Ugyan az egyéni világbajnoki címet már bezsebelte Verstappen, azonban a konstruktőri cím bebiztosítása érdekében még bizakodhat az újabb jó eredményben, hiszen csapattársa is rajtbüntetéssel vág neki a versenynek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: