DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: Teljesen kiszámíthatatlan volt az autó

Bekerült a legjobb tízbe az USA Nagydíjának időmérőjén Fernando Alonso, de a hatalmas szél miatt az Alpine is kiszámíthatatlanul viselkedett. Végül a spanyol is hátrébb indul motorcsere miatt.

Már a pénteki edzésnap után is lehetett sejteni, hogy Fernando Alonsónál megejthetik a szükséges motorcserét, ha nem sikerül valami kiemelkedően jó időmérős eredménnyel jelentkezni. Végül csapattársát ugyan sikerült látványos különbséggel megelőzni, de kilencedik legjobb edzéseredménye sem marad meg, mivel már korábban eldöntötték a gárdával, hogy itt kap új motort, így irány hátrébb a rajtrácson. Ötrajthelyes büntetésben részesül.

„A szokásos nehéz körülmények uralkodtak az időmérőn, rendkívül szeles időben kellett megfutnunk a gyorsköreinket. Nagy sebességnél ez látványosan kiszámíthatatlanná tette az autónk viselkedését, igaz, nagyjából ugyanez volt a helyzet a többi istállónál is” – nyilatkozta Fernando Alonso a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

Alonso pontszerzésben bízik az Egyesült Államokban is


„A harmadik gyakorláson már sejtettük, hogy nem fogunk nagyot villantani a kvalifikáción és az egyik autónk már a Q1-ben el is vérzett. A visszasorolásom ellenére is őszintén bízom abban, hogy a vasárnapi futamon így is értékes pontokkal gazdagodhatunk.”

„Nem félek a futamtól, mert ugyan a felforgatott pénteki menetrend miatt ezúttal a hosszabb etapokat nem tudtuk igazán próbálgatni, jóval kevesebb adattal rendelkezünk, de minden más csapatnál ez a helyzet, ráadásul a korábbi időszakban már sikerült annyira kiismernünk a jelenlegi gumikat, hogy ez ne okozhasson gondot.”

„Úgy vélem, a stratégiánk beválhat, előrébb fogunk kerülni a versenyen” – tekintett előre Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: