DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc további fejlődést vár a Ferraritól

A monacói a gumikezelésben látja a maranellóiak legnagyobb gyengeségét, valamint csalódottságát fejezte ki, amiért nem tudott jobban beleszólni a világbajnoki címért folytatott küzdelembe.

Immár hét futamot számlál a Ferrari és Charles Leclerc nyeretlenségi sorozata, hiszen a maranellói istálló legutóbb a júliusi Osztrák GP-n ünnepelhetett győzelmet, épp a monacói pilóta révén. A vörösök gyengélkedésének következtében Max Verstappen Japánban bebiztosította második világbajnoki címét, a Red Bull pedig karnyújtásnyira került ahhoz, hogy 2013 után a konstruktőri bajnoki trófea is ismét Milton Keynes-be kerüljön. Leclerc az USA Nagydíj csütörtöki sajtónapján elárulta, hogy miben kell fejlődnie a Ferrarinak 2023-ra.



„Vasárnaponként erősebbnek kell lennünk, mert bár szombatonként meggyőzőek vagyunk, vasárnap gyakran szétesnek a dolgok” – idézi az F1.com a monacóit. „Már néhány futam óta keményen dolgozunk a stratégián és a kommunikáción, és látok is néhány pozitívumot ezekkel kapcsolatban. De ott van még a gumikezelés, ami az utóbbi versenyeken nem volt az erősségünk. Minden lehetséges okát meg kell vizsgálnunk, ezért ezt egy kicsit nehezebb megoldani. Mindazonáltal folyamatosan dolgozunk, aminek köszönhetően egyre erősebbé válunk. Több hétvégén is láthattuk már, hogy néha kifejezetten jól bánunk a gumikkal, de szokatlan körülmények között – mint amilyen Japánban is volt – egyszerűen nem vagyunk a Red Bull szintjén a gumikezelés terén, ebben tehát fejlődnünk kell” – hívta fel a figyelmet Leclerc a Ferrari legnagyobb problémájára, amit Carlos Sainz is szóvá tett Austinban.

Noha a téli teszteken és az idény elején úgy tűnt, hogy 2022 Leclerc és a Ferrari éve lehet, a világbajnoki cím végül a domináns teljesítményt produkáló Verstappen zsebében landolt. A monacói bevallotta, hogy csalódott a szezon végkimenetele miatt: „Ha megnézem, akkor a rendkívül nehéz 2020-as szezon óta hatalmasat léptünk előre a teljesítmény terén. Sajnos azonban rengeteg lehetőséget hagytunk elúszni, emellett voltak olyan szakaszai az évnek, ahol túl sokat hibáztunk. Összességében tehát elég frusztráló volt az idei év, de biztos vagyok benne, hogy segíteni fog abban, hogy még jobbá váljunk. Természetesen csalódott vagyok, de előre tekintek, és igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a szezon hátralévő részéből, mert nem szomorkodom” – zárta gondolatait Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: