DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Agresszívan fejlesztett az Aston Martin

A megbízhatóság és a folyamatos fejlesztések kulcsfontosságúak voltak a csapat fejlődésében a teljesítményért felelős igazgató, Tom McCullough szerint, aki úgy látja, a suzukai szereplésük sem volt véletlen.

Szingapúrban egy kettős pontszerzésnek örülhettek, míg Japánból Sebastian Vettel révén újabb értékes pontokkal térhetett haza az Aston Martin istállója, így továbbra is versenyben vannak a konstruktőri pontverseny hatodik pozíciójáért. A javuló forma nagyrészt az agresszív fejlesztéseknek köszönhető Tom McCullough szerint, amire jelentős hangsúlyt fektettek házon belül.

„Az év elejétől kezdve folyamatosan agresszívan fejlesztettünk, ami minden egyes versenyen hozzátett ahhoz, hogy az autó gyorsabb legyen, mi pedig egyre jobban megértettük az adatokat. A srácok a fejlesztési részlegben jól dolgoztak, ami megkönnyíti a munkánkat pályán egy gyorsabb autó által. A megbízhatósággal már korábban sem volt gondunk, így mindegy, hogy csak egy-egy pontot hozol el, ahogyan Lance (Stroll) tette az elején, a lényeg az, hogy a legjobbak között légy. Jó érzés, hogy most már mi magunk is képesek vagyunk erre” – árulta el a teljesítményért felelős igazgató a Motorsportnak adott interjúban.



McCullough úgy érzi az igazi áttörést az ázsiai futamok hozták meg, ahol a versenyzőik is a legjobbjukat nyújtották.

„A pilóták kiváló munkát végeztek, a legtöbbet hozták ki mindkét futamból nehéz körülmények között. Szingapúr és Japán meghozta a pontokat, még a konstruktőri vetélytársainkhoz képest is. Ez kulcsfontosságú, hiszen még négy verseny hátra van, de sokkal jobb formában várhatjuk ezeket, mint a Haas, az AlphaTauri, vagy az Alfa Romeo. A McLaren és az Alpine túlságosan messze van előttünk, ők a negyedik-ötödik helyért harcolnak, a hatodik helyért viszont mindig is éreztük, hogy van lehetőségünk megküzdeni. Jelenleg ezért csatázhatunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: