DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Nem leszek már itt 40 évesen

Max Verstappen ugyan még csak 25 esztendős, de máris kétszeres világbajnoknak mondhatja magát. Tekintve a mostani trendet, akár még 15 év is előtte állhat, ő azonban nem tervez ilyen hosszú időre.

Két héttel ezelőtt, Japánban megszerezte második Formula-1-es világbajnoki címét a Red Bull színeiben versenyző Max Verstappen, aki már megannyi rekordot mondhat eddig is magáénak a száguldó cirkuszban. A holland tartja többek között a legfiatalabb F1-es pilóta, a legfiatalabb pontszerző, győztes és dobogós rekordját is.

Ha megnézzük, az orvostudomány segítségével milyen szinten ki lehet tolni egy-egy sportoló csúcsteljesítményének időszakát a napokban, Verstappen előtt akár még 15 bő esztendő is állhat, azonban a kétszeres világbajnok egyelőre nem gondolja, hogy 40 évesen még mindig az F1-ben fog száguldozni – Raikkönenhez és Alonsóhoz hasonlóan.



„Nem hinném, hogy 40 éves koromig versenyezni fogok, mert más dolgokat is szeretnék csinálni. Nagyon élvezem azt, amit most átélek, és még biztosan itt leszek egy ideig, hiszen 2028-ig szerződésem van a Red Bull-lal” – mondta a holland az F1 oldalának.

„Sok múlik majd a folytatást illetően azon, hogy akkor hol fogunk tartani, de valószínűleg belekóstolnék más versenyszériákba is, mert szerintem jó dolog újdonságokat kipróbálni, de jelenleg rendkívül örülök annak, hogy a Red Bullnál lehetek és remélem, ez még egy jó ideig így is marad" - tette hozzá Verstappen, aki csapatával újabb siker küszöbén áll, hiszen Austinban megnyerhetik a konstruktőri világbajnokságot.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: