DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Chandhok: Verstappen egyedülálló a generációjában

Legendás pilótákhoz hasonlította Max Verstappent a korábbi F1-es pilóta, Karun Chandhok. A Sky Sports szakértője úgy véli, a holland pilóta lenyűgözően teljesít, amivel kimagaslik a korosztályából.

Kissé furcsa körülmények között, de újabb győzelmével a Japán Nagydíjon már bebiztosította karrierje második világbajnoki címét Max Verstappen, aki ezzel a sportág 17. olyan versenyzője lett, aki legalább kétszer felért a csúcsra.

A korai bajnokavatáshoz a Ferrari betlijein kívül az a dominancia is hozzájárult, amit a holland idén bemutatott, hiszen eddig 18 futamból 12 alkalommal ünnepelhetett a dobogó legtetején, ez a teljesítmény pedig egészen különleges Karun Chandhok szerint. Az egykori Formula-1-es pilóta úgy gondolja, Verstappen kiemelkedik a generációjának tagjai közül.



„Úgy vélem, hogy most egy másik Maxot látunk. Szerintem a tavaly cipelt terhek már lekerültek róla. Azt hiszem a vezetését látva Spában vagy Monzában, nem olyan volt, mint a múltban, egyszerűen csak utat tört magának a mezőnyben és nyert. Ezek ugyanolyan lenyűgözők voltak, mint a mostani, amikor az élről dominált” – utalt a Suzukában aratott győzelmére Chandhok, aki olyan nagyságokhoz hasonlította Verstappent, mint Michael Schumacher vagy Ayrton Senna.

„Figyeljétek meg, ő olyan egyedülálló tehetség a generációján belül, mint Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Michael Schumacher és Ayrton Senna voltak. Ez egyértelmű. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy láthattuk, ahogyan Max és Lewis fej-fej mellett haladtak, mert nem sokszor figyelhetjük őket így a képességeik csúcsán” – idézte a Sky Sports szakértőjét a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: