DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Schumacher: Verstappen túlszárnyalhatja Hamiltont is

Az eredmények tekintetében Lewis Hamilton és Michael Schumacher uralja a Formula-1 világát. Ralf Schumacher szerint Verstappen akkora tehetség, hogy megdöntheti ezeket a rekordokat.

A hétszeres világbajnok a száguldó cirkuszban jelentősen kevésbé sikeres öccse szerint nem is képezi vita tárgyát, hogy Max Verstappen rendelkezik azzal a tehetséggel, hogy akár túl is szárnyalja Michael Schumacher és Lewis Hamilton eredményeit. De hogy végül valóban megdőlnek-e ezek a rekordok, az sok más tényezőn is múlik, így arra egyelőre nem merne fogadni.

„Szívből gratulálok Max Verstappennek második világbajnoki címéhez. Egészen hihetetlen éve van, különösen, ha visszaemlékszünk, mennyire nehéz is volt számára a szezonkezdet” – utalt a sorozatosan visszatérő, év eleji technikai hibákra Ralf Schumacher a Sky Germany hasábjain.

„Többször is balszerencséje volt. Összességében óriási értéket jelent Max a Red Bullnak. A csapat is erős, de Verstappen képes arra, hogy istállón belül is domináns teljesítményt nyújtson. Ha megnézzük Sergio Perezhez képest nyújtott produkcióját, egyértelműen látjuk a különbséget.”

Verstappen tehetségével nincs baj, de a rekordokat csak huzamos ideig domináló autóval döntheti meg


„Minden rekordot megdönthet. Még mindig csak 25 esztendős, de korai arra gondolni, hogy valóban letaszítja-e a rekordok könyvének legfelső soraiból Lewis Hamiltont és Michael Schumachert. Nem is gondolom, hogy Verstappen ennyire előre akar tekintetni, ezek a rekordok ugyanis még nagyon messze vannak.”

„Viszont ha csak a vezetési tudását és a tehetségét veszem alapul, számomra egyáltalán nem képezi vita tárgyát, hogy képes lehet megdönteni ezeket a csúcsokat. De ő is és mi is tisztában vagyunk azzal, hogy a Formula-1 olyan faktoroktól is függ, amelyikre a pilóta nincs befolyással” – tette hozzá Schumacher.

A domináló pilóták mögött mindig állt egy domináló istálló, gondoljunk csak Ayrton Sennára a McLarennél, Michael Schumacherre a Ferrarinál, vagy Lewis Hamiltonra a Mercedesnél. Most a Red Bull lehet az új uralkodó, de kérdés, hogy a következő évekre mennyit változnak az erőviszonyok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: