DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Hakkinen szerint Verstappen csapatot válthat

Mika Hakkinen nem hinné, hogy Max Verstappen egész karrierje során a Red Bullt fogja erősíteni. A finnek kétszeres világbajnoka szerint a fiatal pilóta egyszer elgondolkodhat a váltáson.

A Red Bull istállójával egy meglepően hosszú, 2028-ig tartó szerződést írt alá idén tavasszal Max Verstappen, akinek egyelőre nem igazán lenne oka más csapatban gondolkodni. A holland versenyző számára ugyan rosszul kezdődött az idény, a későbbiek során azonban dominálni tudott és jelenleg 12 futamgyőzelemnél jár idén. Mindez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy már a Japán Nagydíjon megszerezze pályafutása második világbajnoki címét.

Bár jelenleg minden a helyén van, egy másik kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen úgy véli, előbb vagy utóbb Verstappen is elgondolkodik majd azon, hogy új csapatot keressen magának. A korábbi F1-es pilóta szerint ennek több oka is lehet.



„Verstappennek egy több évre szóló kontratusa van, ami pozitív, mert ez azt mutatja, hogy bízik a csapatban. Kiváló technikusaik és terezőik vannak, de az F1-es naptár rendkívül brutális. Azok a versenyek hihetetlenül megterhelők, sok nőnek és férfinak családja van, az utazás viszont elég kegyetlen. A gyerekeikkel és a családjukkal akarnak időt tölteni, ezért előfordulhat, hogy az emberek, akik nagyon fontos pozíciókat töltenek, hirtelen azt mondják, elegük van, és nem tudják tovább folytatni. Ez véleményem szerint problémát jelenthet. A pilótáknak is más, nekik magánrepülőjük van, vár rájuk egy autó, ez egy teljesen más életstílus” – kezdte mondandóját az Unibetnek készített videóban.

„Nagyszerű, hogy Max elkötelezett és hosszú szerződéseket ír alá, mert megvan a bizalom, de mindig fennáll a kockázat. Ha kulcsemberek távoznak, vagy az autó teljesítménye már nem felel meg az elvárásoknak, akkor a versenyző elkezd gondolkodni, hogy itt az ideje csapatot váltani. Nem hiszem, hogy Max a Red Bullnál marad a karrierje hátralévő részében, persze ez csak az én véleményem. A történelemben a versenyzők különböző okokból váltottak csapatot, legyen szó pénzről, vagy csak arról, hogy máshova szeretnének menni, annak ellenére, hogy több bajnoki címet is szereztek” – zárta gondolatait Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: