DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Sainz jövőre az elejétől harcba szállna a vb-ért

A spanyol nem akarja, hogy ha ismét jó autóval rukkol elő a Ferrari, akkor megint elszúrja a szezon kezdetét. Arról is beszélt, hogy a nyolcévnyi rutinja ellenére is még mindig tanul az F1-ben.

Formula-1-es karrierje során először ülhetett olyan autóba idén Carlos Sainz, amely egyértelműen alkalmas futamgyőzelmekre. A szezont azonban messze nem kezdte olyan jól a spanyol, mint ferraris kollégája, Charles Leclerc, így hamar jelentős lett közöttük a pontkülönbség. Sainz az AS-nek adott interjúban frusztrálónak is nevezte, hogy eleinte azért kritizálták, mert nem volt eléggé versenyben, majd amikor feljavult, akkor már a csapatsorrendet kérték volna számon a Scuderián.

sainz-ferrari-suzuka-f1-2022_1



Éppen ezért a 28 éves pilótának feltett szándéka, hogy 2023-ban már a szezon legelejétől kezdve versenyképes legyen: „A célom, hogy egy nap világbajnok legyek. Remélem, ha jövőre is jó autónk lesz, az elejétől kezdve harcban lehetek” – nyilatkozta Sainz az említett interjúban. „Nem akarok leszakadni a szezon első szakaszában, mert tudom, hogy amint beszállok a csatába, képes vagyok rá, hogy harcban is maradjak. Ez lesz a cél. Azon dolgozunk a Ferrarinál, hogy újra meglegyen az autónk, csapatként pedig fejlődjünk, hogy ha jövőre is adódik a lehetőség, akkor ne hagyjuk elúszni.”

A spanyol arról is beszélt, hogy hiába szerepel már 2015 óta az F1-ben, még mindig úgy érzi, hogy tanul és folyamatosan fejlődik: „Nem állhatok rosszul érettség terén, de ha megnézzük az olyan pilótákat, mint Fernando, aki évről évre újra feltalálja magát, akkor szerintem az érési folyamat mint olyan sosem ér véget. Minden egyes évvel, amit az F1-ben töltesz, jobb leszel és többet tanulsz. Igen, a nyolcévnyi tapasztalat segít, de így is folyamatosan új dolgokat tanulok.”

Sainz szezon közbeni javulásának eredménye volt a Brit Nagydíjon elért győzelme, amely karrierje első F1-es diadala volt. „Amikor rágondolok, mindig mosolygok, de az F1-ben csak az utolsó versenyed számít a megítélésed szempontjából, és csak a következő futammal foglalkozol. Büszke vagyok rá, hogy én lehettem a második spanyol, aki Formula-1-es nagydíjat nyert, ráadásul a Ferrarival és Silverstone-ban értem el. De azt kívánom, bárcsak újra megtörténhetne ez a lehető leghamarabb” – mondta a pilóta, hozzátéve: egyelőre túl sűrű a versenynaptár, így nincs ideje elgondolkodni a történteken, de télen majd talán már jobban fogja értékelni az első sikerét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: