DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Zhou aggódik a Kínai Nagydíj miatt

Bár a Kínai Nagydíj bekerült a Formula-1 2023-as versenynaptárába, Guanyu Zhou aggodalmát fejezte ki hazai futama miatt. Az Alfa Romeo pilótája reméli, minden a tervek szerint alakulhat majd.

2019-ben rendeztek versenyt utoljára Kínában, ahová a koronavírus okozta helyzet miatt azóta nem látogathatott el a mezőny. A helyi rajongók már egy honfitársuknak is szurkolhatnak Guanyu Zhou révén, aki idén debütálhatott az F1-ben, szerződését pedig a következő szezonra is meghosszabbították az Alfa Romeo csapatánál.

A versenynaptárban ugyan már megerősítették, hogy ismételten Kínai Nagydíjat rendezhetnek jövőre, ám az országban továbbra is szigorú előírások vannak érvényben, amire Zhou is felhívta a figyelmet.



„Természetesen nagyszerű, hogy a Kínai Nagydíj újra szerepel a naptárban, de amikor hazamegyünk még mindig egy kis karantént kell tartanunk. Remélhetőleg a helyzet javulni fog, hogy biztossá váljon a nagydíj megrendezése” – idézte Zhou szavait a GPFans.

A 23 esztendős versenyző már alig várja, hogy hazai közönség előtt vezethessen. „Ez egy nagyon különleges esemény lehet mindenki számára. Amikor az embernek hazai versenye van, az egy hihetetlen pillanat, mert ha megnézzük, hogy Max Verstappen miatt narancsba borult minden Zandvoortban az elég őrületes volt. Remélhetőleg kapok valami hasonlót Sanghajban, persze tudom, hogy nem lesz füst, mert az tilos” – utalt a holland szurkolók által használt narancssárga füstölőkre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: