DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brown lelkesen támogatja a költséglimitet

A McLaren csapatfőnöke szerint fantasztikus helyzetben van a sportág, amin a költségvetési limit csak tovább javíthat. Zak Brown úgy érzi, a versenyek egyre szorosabbá válnak majd.

A jelenlegi helyzetének köszönhetően kiváló lehetőségek előtt áll a Formula-1 Zak Brown szerint, aki úgy látja, a sportág továbbra is felfelé ívelhet, ezt pedig a költségvetési sapka biztosíthatja. A McLaren vezérigazgatója abszolút támogatja a jelenlegi irányt, amit a Road & Tracknek nyilatkozva is elismert.

„Soha nem láttam még ilyen tűzben az F1-et. Hat éve vezetem a McLarent, de 25 éve vagyok a sportág körül. A tévés nézettség is emelkedik, rekordszámú nagydíjat látunk, többen akarnak versenyt rendezni, mint amennyire lehetőség lenne, új csapatok akarnak belépni a sportba, új gyártók vannak a küszöbön, mint a Porsche és az Audi, a digitális számok pedig az egekbe szöktek” – kezdte mondandóját Brown.



„A világ legnagyobb márkáival kötöttünk megállapodásokat, olyanokkal, melyek korábban nem voltak jelen. Google, Goldman Sachs, Cisco, Dell és a Coca-Cola. A futamokon teltház van, és a verseny egyre szorosabb lesz a költségplafon miatt. A 10 csapat soha nem volt egészségesebb, mert most olyan emberek és csoportok tulajdonában vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy az F1-ben legyenek” – folytatta.

A wokingiak vezetője szerint az elmúlt években maximum két istálló csatáját láthatták a rajongók, ez azonban megváltozhat a jövőben.

„Ez még csak az új szabályok első éve volt, szerintem jobb versenyeket fogunk látni. Ahogy a szabályok stabilizálódnak, mindenki felzárkózik. Az elmúlt 20 évben mindig két csapat küzdött a bajnoki címért, az előző tíz évben pedig szinte csak egy csapat versenyzői harcoltak egymással. Úgy gondolom, amennyiben a versenyzés jobbá válik, az növelni fogja a nézők számát, ami többet jelent a médiának, több szponzort eredményezhet, és többen akarnak versenyt rendezni. Ez csak tovább növeli ezt a nagyszerű lendületet” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: