DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas elégedett az új fejlesztésű szárnnyal

A finn versenyző csalódott, amiért nem sikerült bejutnia a Q3-ba az időmérő edzésen, elmondása szerint azonban a Suzukában bevetett új első szárny egyértelműen érezteti a hatását az autón.

A svájci istálló jelentős fejlesztéssel érkezett meg a Japán Nagydíjra, hiszen új első szárny került fel a C42-es modellre. Az új alkatrésszel az Alfa célja a Q3-as szereplés volt a szombati kvalifikáción, ez azonban nem sikerült Valtteri Bottaséknak, hiszen a finn csupán a 12. helyen végzett, míg csapattársa, Guanyu Zhou a 14. rajtkockát szerezte meg a vasárnapi versenyre.

„Nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel, mert a Q3 volt célunk. Ugyanakkor nem voltunk messze ettől, mert mindössze 5 századon múlt a dolog. Holnap bármi megtörténhet a változékony időjárás miatt, mi pedig jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy a pontokért szálljunk harcba” – mondta Bottas a kvalifikációt követően a Formula.hu jelenlétében. A finn pilóta elismerte, hogy nem volt több az autóban a teljesítmény szempontjából. „Őszintén szólva, nem hiszem, hogy sokkal többet ki tudtam volna hozni az autóból, mert érzésem szerint jó köröket mentem, különösen az utolsó próbálkozásom alkalmával. Nyilván frusztráló, amikor látod, hogy csupán 5 század választ el a továbbjutástól, de ez egy ilyen sport.”



A korábban a fejlesztések lassúságára panaszkodó finn szerint az új első szárny hatása egyértelműen érezhető volt az autó vezetésekor. „Szerintem mindenképp maradni fog az autón, hiszen a szoros mezőnyben bármilyen apró előrelépés nagy jelentőséggel bírhat. Egyértelműen szükségünk volt erre az újításra, de még mindig fejlődnünk kell ahhoz, hogy ismét a Q3-ban szerepelhessünk. A gyors kanyarokban nagyobb stabilitást adott, ugyanakkor továbbra is több leszorítóerőre lenne szükségünk. A mai szárazpályás edzésen nem volt alkalmunk összehasonlítani a régi szárnnyal, mert főképp az időmérőre és a versenyre készültünk, de szerintem fent marad az autón a továbbiakban is” – magyarázta Bottas.

A tízszeres futamgyőztes azt is elmondta, hogy figyelni fognak az Aston Martinra a versenyen, a silverstone-i istálló ugyanis a szingapúri dupla pontszerzést követően 15 pontra megközelítette az Alfa Romeót a konstruktőri bajnoki tabellán. „Egyértelműen előreléptek, és ma is gyorsak voltak, de úgy vélem, hogy versenyre kelhetünk velük. Meglátjuk, mit hoz holnap az időjárás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: