DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Bizakodik az Alpine: Gyorsnak tűnik az autó

Alonso és Ocon is érzi a potenciált az Alpine-ban és tetszik nekik Suzuka, úgyhogy bizakodóak: Q3-as szereplést várnak mindkét autótól, bár Alonso szerint a harmadik szabadedzés kicsit sűrű lesz.

Az esős körülmények miatt nagyon nehéz belőni, hogy melyik autó mire lehet képes szombaton és vasárnap Suzukában, de Fernando Alonso és Esteban Ocon is bizakodó az Alpine tempóját illetően. A két versenyző egyaránt úgy véli, hogy jól mozgott az autó, könnyen vezethető volt és érzik a potenciált erre a hétvégére – nem azért, mert a spanyol volt a leggyorsabb az első szabadedzésen, egyszerűen csak az AMR22 viselkedésére alapozzák a véleményüket.

„Furcsa nap volt, de az autó jónak tűnt, gyorsnak bizonyult az esőben, szóval elvileg készen állunk majd. Holnapra száraz időre számítunk, de vasárnap bármi előfordulhat. Én úgy gondolom, hogy ha száraz lesz a pálya, akkor is jók leszünk. Egész évben jól működik a csomagunk az ilyen típusú pályákon, én pedig személy szerint is szeretek itt vezetni még esőben is. A tempós kanyarokban nagyon nagy a tapadás” – mondta a nap végén Alonso.

-00122041_377



„Szerintem a Q3-ért kell harcolnunk szombaton és mindkét autóval be kell jutnunk a top tízbe. Ez a cél, de azért lesz még addig egy harmadik szabadedzés. Az pedig elég sűrű lehet, mert ott kell megfutni a hosszú etapot, felkészülni az egykörös tempóval az időmérőre, sok mindent kell kipróbálni, mert a mai nap erre nem volt alkalmas. Stresszes lesz a szombat reggel a megszokottakhoz képest” – tette hozzá a spanyol.

„Jó vezetni ezen a pályán és még az esőben is jó volt az érzés az autóval kapcsolatban. Alig várom, hogy szárazban is kipróbálhassam. Jó napunk volt, a vártnál több kört tehettünk meg és remélhetőleg holnap ott leszünk a top tízben, méghozzá bőven” – foglalta össze érzéseit Alonso csapattársa, Esteban Ocon. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: