DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Ocon: Alonso nélkül is tudunk fejlődni

Esteban Ocon teljesen biztos abban, hogy az Alpine 2023-ban képes lesz tovább javulni annak ellenére is, hogy Fernando Alonso, az F1 egyik legtapasztaltabb pilótája távozik a csapattól.

A kétszeres Formula-1-es világbajnok még nyáron robbantotta a bombát a francia alakulatnál, miután bejelentette, hogy jövőre már az Aston Martin versenyzője lesz. Az Alpine azóta is keresi a megüresedett helyre a legmegfelelőbb pilótát Esteban Ocon mellé. A hírek szerint szinte biztos, hogy a befutó Ocon honfitársa, Pierre Gasly lesz.

A legújabb információk alapján Gasly átszerződését már a hétvégén, Suzukában be is jelenthetik.  Esteban Ocon azonban nem foglalkozik ezzel, és ezt a spanyol Marca című lappal is közölte. Az újság a 26 éves versenyzőt az Alpine egy tokiói eseményén kérdezte erről, amit a Japán Nagydíj előtt tartott a csapat.

„Nem igazán követem figyelemmel” – utalt arra Ocon, hogy nem feltétlenül érdekli, ki lesz a csapattársa. „Arra fókuszálok, hogy a munkámat továbbra is jól végezzem, ami azt jelenti, hogy segítem a csapatot az autó fejlesztésében, amiről visszajelzést is adok nekik.”  
Kiemelte továbbá, hogy nem az ő feladata és felelőssége kiválasztania azt, ki fog mellette versenyezni a 2023-as idényben. „Akárki is jön, tudni fogja, hogy én vagyok a csapat tapasztaltabb versenyzője. Én ismerem jobban az istállót. Azzal is tisztában vagyok, hogy a legmegfelelőbb csapattársat fogják mellém választani” – nyilatkozta.



Jelenlegi társa, Fernando Alonso a múltheti Szingapúri Nagydíjon Olaszország után ismét hamarabb be kellett fejezze a futamot megbízhatósági probléma miatt. A spanyol újabb, egyhuzamban második kiesése után már élesen kritizálta a kialakult helyzetet a francia alakulatnál. Véleménye szerint nagyjából 60 plusz ponttól esett el a 2022-es szezon folyamán a folyamatos meghibásodások miatt.

Esteban Ocon azonban megvédte csapatát: „Az egész mezőnynek vannak megbízhatósági gondjai. Ezek a problémák az új szabályok következtében jöttek létre, mivel mindenki a legversenyképesebb autót szeretné megépíteni, ami végülis a legfontosabb. Fontos azonban, hogy dolgozunk a megbízhatóságon, és szerintem ebből a szempontból a jó irányba haladunk.”

A 31-es számú versenyzőt a Marca arról is megkérdezte, hogy ezt a fajta előrelépést akkor is fenn tudják-e tartani, amikor Alonso már nem lesz a csapatnál. „Persze. Meg vagyok róla győződve, hogy továbbra is úgy tudunk majd dolgozni a fejlődés terén, mint ahogy azt most tesszük, Fernandóval együtt” – nyilatkozta. Hozzátette, el kell fogadniuk a tényt, hogy a spanyol távozik a csapattól. „Nekem személyesen hiányozni fog Fernando, miután elment, de még így is jó lesz küzdeni majd ellene.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: