DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Az F1-es média felnagyítja a hibáim

Sergio Perez pályafutása legjobb versenyének tekinti a Szingapúri Nagydíjat, miután elképesztő körülmények között is végig irányította azt. Reméli, mostani teljesítménye elhallgattatja a kétkedőket.

A Red Bull-pilóta az idei szezonban nem tudja úgy tartani a tempót csapattársával, mint a tavalyi idényben, így időközben többen elkezdtek kétkedni a mexikóiban. A 11-es számú pilóta már bevallotta, hogy a 2022-es autó nem fekszik úgy neki, mint a 2021-es. Megítélésén nem segít az továbbá az sem, hogy Max Verstappen dominálja az egész évadot. Ez természetesen Perez fülébe is visszajutott, aki az egész kialakult helyzetért igazából a médiát hibáztatja.

„A Formula-1-et övező média mindent felnagyít. Ha nem vagyok a pódiumon egymást követő két nagydíjon, akkor máris pályafutásom legrosszabb szezonját futom, sőt a Red Bullnak meg is kellene válnia tőlem. Ilyen és ehhez hasonló dolgokat mondanak. Talán azért, mert mexikói vagyok” – utalt származására a 32 éves pilóta a vasárnapi futamot követő hivatalos sajtótájékoztatót.

A Guadalajarában született versenyző 2011 óta részese a száguldó cirkusznak. Összesen négy győzelemmel rendelkezik eddig. Ezek közül kettőt idén szerzett: egyet Monacóban, egyet pedig a múlt héten, Szingapúrban. Utóbbi sikerének kifejezetten örül, mivel saját bevallása szerint is nehéz nagydíjakon van túl: „Nagyon boldog vagyok. Ez a futamgyőzelem nagyon fontos számomra, mivel egy kicsit nehéz időszakon vagyok túl az utóbbi pár futamot figyelembe véve. Jó érzés újra nyerni. Ezzel nem akarok emlékeztetni másokat arra, hogy milyen jó vagyok, de nagyon jó érzés, amikor ilyen teljesítményt tudsz nyújtani” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón.



A Red Bull mexikói versenyzője kiemelte, hogy az emberek szerinte néha alábecsülik az ő munkájukat. „Nagyon trükkös verseny volt. A siker mai kulcsa mindenképp az volt, hogy jó tempót menjünk az intermediate gumikon, majd az, hogy túléljük az első köröket a slick keverékeken ilyen körülmények között” – utalt arra Perez, hogy habár a futam vége felé egyre több volt a száraz ív, a pálya még egyáltalán nem volt teljesen alkalmas a slickek használatára.

„Szerintem az emberek néha alábecsülik, hogy mennyire nehéz is nekünk ez az egész, illetve arról is könnyen megfeledkeznek, hogy milyen könnyedén hibázhatunk. Ma például rendkívül gyorsan lehetett hibát ejteni, mivel néhány kört teljesen nedves pályán mentünk, néhányat nem, és ezért rendkívül trükkös volt az egész” – fejtette ki őszinte véleményét a mexikói, aki azt is bevallotta, hogy már annak is örül, hogy egyáltalán célba ért.

„Néha csak utas vagy az autóban. Ha slick gumikon átmész egy víztócsán, az nagyon, nagyon nehéz. Szerintem a kívülállók nem is igazán tudják megérteni azt, hogy mennyire kemény volt ma ezekben a kaotikus helyzetekben” – tette hozzá a végén. Közölte azt is, hogy igazából a megbízhatósággal szintén voltak gondjaik, sőt pár alkalommal a motor is meglepő dolgokat csinált, amit egyáltalán nem értettek. Összességében tehát a mexikóinak valóban nehéz versenye volt, így nem csoda, hogy élete legjobbjának tartja a szingapúri sikert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: