DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz bosszús, de győzne a holnapi versenyen

A Ferrari spanyolja szerint időzíthették volna jobban is utolsó gyorskörét, azonban a negyedik helyről is elérhetőnek tartja a dobogó legfelső fokát a holnapi 61 körös futamon.

Felemásan alakult a Ferrari időmérő edzése Szingapúrban, hiszen míg Charles Leclerc pole-pozíciót ünnepelhetett, addig Carlos Sainz a top 3-ból is kiszorult, és kénytelen volt megelégedni a negyedik rajtpozícióval. A spanyol elismerte, hogy csalódott a pole elszalasztása miatt, amire szerinte nagy esélye lett volna, ha a csapat jobban időzíti utolsó gyorskörét.



„Különösen azért bosszantó, mert másfél tizeden múlt a dolog, amit nagyon könnyű megtalálni, hogy hol ment el. Szerintem a 16-os kanyarig én voltam a pole-ban, de aztán szétesett a köröm. Emellett meglehetősen hamar teljesítettük az utolsó gyorskört, nagyjából két perccel a vége előtt, pedig ilyen körülmények között sokkal jobban is kihasználhattuk volna a pálya javulását. Ennek ellenére holnap még megszerezhetjük a győzelmet vagy egy dobogós helyezést” – mondta Sainz az F1TV kamerái előtt közvetlenül a kvalifikációt követően. A spanyol az időmérő utolsó perceiben tűzijátékot okozó javulásra utalt, amikor a slick abroncsok egyre jobban felmelegedtek, ezáltal pedig folyamatosan javultak a köridők is. Jó példa erre Max Verstappen esete is, aki utolsó pályán lévőként úton volt a rajtelsőség felé, egészen addig, amíg  csapata a bokszba nem rendelte a hollandot.

„Összességében jó kvalifikációt tudhatunk magunk mögött, persze bosszús vagyok amiatt a hiányzó másfél tized miatt, de el kell fogadnunk a negyedik helyet. Elemezzük majd, hogy mit tehettünk volna másképp, akár az időzítés, akár a vezetés terén” – zárta értékelését a spanyol, aki joggal reménykedhet a futamgyőzelemben, hiszen ritkán zajlik biztonsági autós szakasz(ok) nélkül Szingapúri GP, ami jelentősen megkeverheti a lapokat a holnapi versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: