DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Azt hittem, nem lesz meg a pole

Elképesztő hajrát hozott a Szingapúri Nagydíj időmérő edzése, ahol a végén már alig nedves, felszáradó pályán Charles Leclerc szerezte meg a pole-pozíciót a vasárnapi futamra.

Mindössze 54 ezred volt a különbség az első és a harmadik között a Szingapúri Nagydíj kvalifikációján, ahol Charles Leclerc húzta be végül a pole-pozíciót, miközben a fantasztikus körön lévő Verstappennel saját csapata szúrt ki a kvalifikáció végén.

„Örülök, hogy újra itt lehetünk és jó látni, hogy mennyi rajongó látogatott ki a hétvégén. Nagyon nehéz időmérőnk volt, hiszen a Q1-ben és a Q2-ben az intermediate-eken mentünk, majd nem igazán tudtuk, mit is csináljunk a Q3-ban” – kezdte a pole-pozíciós.

Leclerc a garázsból izgulta végig az időmérő végét


„Végül az utolsó pillanatban a slickekre váltottunk, ami végül kifizetődött. Rendkívül örülök, már csak azért is, mert hibáztam az utolsó gyorskörömön, így azt gondoltam, a pole nem lesz meg, így tényleg nagyon boldog vagyok, ezek szerint éppen elegendő volt ez a kör is.”

„Nem sok kört tudtunk futni pénteken, így rendkívül elégedett vagyok a mai eredménnyel. Nem rendelkezünk sok adattal a versenyt illetően, de ha nem hibázunk, akkor biztos vagyok benne, hogy megvan az esélyünk a győzelemre.”

„Minden utcai pályán abszolút a határokon kell autóznunk, de ez… Amikor még nedves is a pálya, itt-ott pocsolyák is vannak, akkor már talán egy kicsit túl is lépünk a határainkon. Sikerült egy egész jó kört összeraknom, és örülök, hogy így alakult az időmérő.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: