DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Elöl a megújult McLaren, de Norris nem szereti

A brit nem titkolja, a módosított MCL36 viselkedése nem az ő ízlésének megfelelő. Nem lett volna hatodik Szingapúrban, ha teljesen száraz vagy teljesen nedves pályán kell versenyezni.

Jelentős fejlesztési csomag debütált a McLarennél a Szingapúri Nagydíjon, a többek közt eltérő oldaldobozokkal rendelkező módosított MCL36-ot Lando Norris úgy jellemezte, mint egy új autót. Az ifjú brit George Russell Q2-es kieséséből és Max Verstappen üzemanyag-mennyiségre visszavezethető kiszállásából is hasznot húzva a hatodik rajthelyre kvalifikált – mégsem dicséri a megújult konstrukciót.

„Remek nap ez számunkra. Azonban nem volt könnyű az időmérő, főleg a slickeken a nedves foltokkal. Ezen a pályán ez nem valami kellemes az autóban, de meglett a jutalma. A tegnapi nap után sosem lettünk volna hatodikak. Ha az időmérő teljesen száraz vagy teljesen nedves, sokkal hátrébb végeztünk volna. Szóval jó napunk volt, főleg ezen a pályán, ahol nehéz előzni. Jó esélyünk lesz holnap” – nyilatkozta a helyszíni riportereknek a McLaren brit pilótája.



„Ahogy korábban is mondtam, nem nagy előrelépés történt, mert ez az autó másként viselkedik, mégpedig olyan módon, amit én nem annyira szeretek. Ez egy előretekintő autó, nem kifejezetten erre a hétvégére szánt. De azért örülök, hogy a csapatnak sikerült elhoznia erre a hétvégére, és jó kiindulási pont, de nem ezt a hétvégét, hanem inkább a jövőt tekintve. Ezért helyén kezelem ezt a hétvégét, és azt mondom, mindenki erős munkát végzett” – mondta el Lando Norris.

Míg ő a Q3-ba jutott, a csapattárs, Daniel Ricciardo már a Q1-ben kiesett, 17. helyezettként – ő ezen a hétvégén még McLaren korábbi inkarnációját használja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: