DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Remélem, a verseny nyugalmasabb lesz

Az Alpine rutinos spanyoljának idegei nehezen bírták a szingapúri időmérő izgalmait, emiatt holnap nyugodtabb versenyben reménykedik. Szerinte a franciák új padlólemeze egyértelmű előrelépést jelent.

Elégedetten szállhatott ki autójából Fernando Alonso a Szingapúri Nagydíj szombati kvalifikációját követően, hiszen a kétszeres világbajnoknak az igen előkelő ötödik rajthelyet sikerült megszereznie, többek között George Russellt, valamint az üzemanyag-problémák miatt kiállni kényszerülő Max Verstappent megelőzve. A Q3 végén a felmelegedő slick gumiknak köszönhetően folyamatosan javultak a köridők, a mezőny korelnöke pedig többször is az élre állt néhány másodperce, végül azonban az élcsapatok versenyzői befurakodtak elé.

„Kétségkívül stresszes időmérő volt, de már-már élveztem” – kezdte Alonso viccesen a kvalifikációt követően a Formula.hu munkatársának jelenlétében. „Hatalmas volt a kockázat mindvégig, a száraz pályás gumik használata pedig meglehetősen bátor húzás volt a Q3-ban, végül azonban ez bizonyult a helyes döntésnek. Eléggé nyomasztó volt folyamatosan egyre gyorsabban menni, és közben abban reménykedni, hogy az autó a pályán marad. Emiatt bízom benne, hogy holnap csendesebb versenyben lesz részünk” – nevetett a spanyol.



„Száraz pályán nehéz lenne előzni, szóval nagyszerű lenne megtartani az ötödik helyet, és több pontot szerezni a McLarennél, ami természetesen itt is az elsődleges célunk lesz. Vizes körülmények között pedig bármi megtörténhet, jó vagy rossz egyaránt. Csupán két pozícióra vagyunk a dobogótól, és miért ne álmodhatnánk nagyot ma éjszaka?

Az Alpine új padlólemezzel érkezett Szingapúrba, ami a rutinos spanyol szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket. „Előrébb léptünk, aminek nagyon örülök, de Suzukáig várnunk kell arra, hogy teljesen fel tudjuk mérni az új csomagot, mert itt minden egyes körben jelentősen változtak a körülmények, ezért nehéz ebből kiindulni. Versenyképesebbek vagyunk a fejlesztéseknek köszönhetően, de elképzelhető, hogy csupán egy tizedet tudtunk javulni” – zárta a spanyol, aki 2010-ben is 2012-ben is győzni tudott a Marina Bay Street Circuiten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: