DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Briatore csak Domenicali kérése miatt tért vissza

Egyre többet látni az egykori csapatfőnököt, aki elárulta, hogy kizárólag az F1 vezérigazgatójának kérésére tért vissza a sportágba. Flavio Briatore jelenleg Stefano Domenicali mellett dolgozik.

Alighanem a Formula-1 történetének legismertebb csapatfőnökeként említhetjük meg Flavio Briatore nevét, aki első komolyabb sikereit a Benetton istálló élén érte el, a 90-es évek közepén, majd bő tíz évvel később a Renault égisze alatt is világbajnoki címeket ünnepelhetett. Néhány esztendővel elteltével botrányba keveredett a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történtek okán, utóbbi miatt határozatlan időre eltiltották a sportágtól, de 2010-ben a döntést hatályon kívül helyezték.

A szakember ezek után már jóval ritkábban mutatkozott a nyilvánosság előtt, mostanában viszont sokkal sűrűbben tűnt fel a paddockban és a rajtrácson. Mindez annak köszönhető, hogy Stefano Domenicali kérésére tért vissza, irodája pedig közvetlenül a vezérigazgatóé mellett van. Briatore most az F1 kereskedelmi oldalán dolgozik, munkájáról pedig elárult néhány részletet. 

„A kapcsolatom Bernie Ecclestone-nal sosem szakadt meg, ahogyan Stefano Domenicalival sem. Közeli barátságban vagyok Stefanóval, és kizárólag miatta tértem vissza” – nyilatkozta a Sport Bildnek adott interjúja során. „A Formula-1 az elmúlt években a Liberty Media átvételével jó irányba változott. A versenyek izgalmasabbak az autók módosításai miatt és a környezet is más. A támogatók és a különleges vendégek szórakoztatása már most is nagyszerű, de a tapasztalatommal tovább emelhetem a színvonalat” – tette hozzá.



Briatore szerint a munkáját most nagyban segíti, hogy a vállalkozásai az elmúlt esztendők során főként a vendéglátás köré épültek, ráadásul rengeteg ember dolgozik neki, ami szintén megkönnyíti a dolgát.

„Világszerte 1300 alkalmazottunk van. Stefano megkérdezte tőlem, hogy az üzleti életben szerzett kapcsolataimat és tapasztalataimat be tudnám-e vinni az F1-be, én pedig egy pillanatig sem haboztam. Ezt a tapasztalatot és a világméretű kapcsolatokat hozhatom magammal, mindegy, hogy új szponzorokkal és versenypályákkal való tárgyalásokról vagy különleges vendégek különleges kiszolgálásáról van szó. Ezt Stefano kedvéért csinálom, és mindenütt menedzsereket állítottam a vállalkozásaimba, mert nem akarok többé mindent magam intézni. Eleget csináltam már. Boldog vagyok és örülök, hogy újra itt lehetek, olyan mintha hazatértem volna” – zárta gondolatait a 72 éves üzletember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: