DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Briatore „visszatér” az F1-be

Úgy fest, lejárt az örökre szóló eltiltása az egykori Renault-főnöknek: az F1 közleménye szerint a szakember a jelenlegi és potenciális leendő partnerekkel való kapcsolatépítésben segédkezik a sportágnak.

Flavio Briatore a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnökeként írta be magát a Formula-1 történetébe: Michael Schumacherrel és Fernando Alonsóval is világbajnoki címeket szerzett. 2009-ben azonban örökre eltiltották a sportban való szerepvállalástól, miután napvilágot látott az F1 történetének egyik legnagyobb botránya, a szingapúri ütközésügy, amikor Briatore utasítására Nelson Piquet Jr. szándékosan csapta a falnak az autóját, hogy így hozza kedvező helyzetbe taktikailag Alonsót.

briatore-dppi



Úgy tűnik azonban, hogy ez az örökös eltiltás most lejárt: hosszú ideje pletykálták már, hogy Briatore újra szerepet vállalhat a Formula-1-ben, s most ezt végül maga a sportág erősítette meg. A rendkívül rövid közleményben azt írták, hogy a korábbi csapatfőnök a „Formula-1 nagyköveteként” a jelenlegi és az új potenciális partnerekkel és promóterekkel való kapcsolatépítésben segít a vezetőségnek, valamint a kereskedelmi és szórakoztatóipari együttműködések fejlesztésében.

A „visszatérés” kapcsán maga Briatore is posztolt a közösségi oldalain, amelyben kijelentette, hogy örül neki, hogy az F1 nagyköveteként segíthet az általa szeretett sportág népszerűsítésében.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Flavio Briatore (@briatoreflavio) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: