DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen nem akar a címvédésre gondolni

Mint ismeretes, a Red Bull holland versenyzője akár már most, a szingapúri hétvége folyamán megnyerheti második világbajnoki címét. Max Verstappen egyelőre azonban nem akar ezzel foglalkozni.

Az idén 1-es számmal versenyző pilóta tetemes előnnyel, összesen 116 ponttal vezeti az egyéni bajnokságot Charles Leclerc előtt. Mivel a Szingapúr után elkövetkezendő nagydíjakon az összesen megszerezhető maximális egységek száma már csak 138, Verstappen eséllyel vág neki a hétvégi nagydíjnak a címvédést illetően. A hollandnak az ázsiai hétvége során 22 ponttal kellene többet szereznie, mint monacói társának. Amennyiben ez nem történik meg, a bajnokavatás tovább csúszik Japánra. 

Az Olasz Nagydíjat követő sajtótájékoztatón Max Verstappen azonban elmondta: nem gondolkozik azon, hogy már Szingapúrban csatlakozhat Graham Hill, Jim Clark, Emerson Fittipaldi, Mika Hakkinen és Fernando Alonso mellé, a kétszeres F1-es világbajnokok klubjába. „Nem szabad hátradőlnünk és várnunk a csodát. Nagyon sok minden sülhet még el rosszul, amellett persze, hogy akár jól is alakulhatnak a dolgok. A célunk egyelőre minél több versenyt megnyerni a szezon hátralévő részében. Így állunk hozzá az egész helyzethez” – nyilatkozta.



Mivel pontelőnye ferraris ellenfelével szemben a hátralévő hat futamhoz képest hatalmas, ezért számára igazából az is elég lenne, ha a következő versenyeken mindig csak másodikként szelné át a célvonalat, Charles Leclerc mögött. Természetesen Verstappen erről hallani sem akar, nemhogy így gondolkozni: „Nem teheted meg ezt. Megteheted, de csak akkor, ha már többé nem akarsz versenyezni, ugyanis ha egy ilyen helyzetet előre elfogadsz, akkor az azt jelenti, hogy abba akarod hagyni az egészet” – fejtette ki markáns véleményét az eshetőségről. „Azért vagyunk itt, mert nyerni akarunk. Az egész csapat így gondolkozik. Nem azért dolgozunk, hogy elégedettek legyünk egy második vagy harmadik helyezéssel. Mindig a legjobbak akarunk lenni.”

Véleménye szerint ha valaki így vélekedik, az előbb-utóbb hibákhoz vezethet, és ők ezt mindenképp el akarják kerülni, pláne azok után, hogy az év elején mennyi problémával küszködtek. „Nem akarunk más csapatoknak győzelmeket ajándékozni csak ezért, hogy biztos mi diadalmaskodjunk az idény végén. Következetesnek kell lennünk és nem szabad kiesnünk. A szezon elején megvoltak a saját gondjaink, meglátjuk most mi lesz. Természetes tudjuk, hogy ha elsőként akarunk átérni a célvonalon, akkor nem szabad hibáznunk” – fejtette ki véleményét, majd hozzátette, szimplán hülyeség lenne ténylegesen úgy gondolkozni, hogy mindig elég lesz a második hely, hiszen még bármi megtörténhet az év hátralévő részében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: