DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Nem ezt vártam a Mercedestől

A Red Bull csapatfőnöke arra számított, hogy a rivális bosszúvágytól vezérelve tér vissza idén és újra dominálni fog, főleg amikor először meglátta a radikális autókoncepciót.

A Mercedes tempóvesztéséről és idei teljesítményéről is kérdezték Christian Hornert az F1 Beyond the Grid podcastjének legutóbbi epizódjában. A Red Bull csapatfőnöke szerint őt meglepte az, hogy a 2021-es rivális így visszaesett az új szabályrendszerben, mert ő ennek pont az ellenkezőjét várta a szezon előtti tesztekig.

„Meglepődtem azon, hogy lemaradtak a tempó tekintetében, mert nagyon átváltottak tavaly a 2022-es autóra, sőt nagy hangot is adtak annak, hogy ők már a következő éven dolgoznak és kicsit beáldozták a 2021-es bajnokságot. Aztán megmutatták az autójat és megláttuk a szinte nullára redukált oldaldobozaikat, ami elég radikálsnak tűnt. Ezek alapján azt várhattuk a korábbi évek dominanciáját szem előtt tartva, hogy most is ilyen pozícióban lesznek” – mondta Horner.

-00122026_1067



„Nyilvánvaló, hogy tavaly fájt nekik, hogy veszítettek az egyéni pontversenyben, de úgy éreztük, hogy megújult bosszúvággyal térnek majd vissza idén. Szóval elég rendkívüli és figyelemre méltó az, hogy nyolc év dominancia után idén még nem tudtak futamot nyerni” – tette hozzá a csapatfőnök, aki az említett szinte eltüntetett oldaldobozokra külön is kitért.

„Az első kérdés az volt, hogy vajon szabályos-e, mert elég eltérő értelmezésnek tűnt, de nyilvánvalóan szabályos volt. Aztán a srácok úgy érezték és meggyőződtek arról, hogy ez a megoldás a mi koncepciónkban nem működne és megvolt az önbizalom a csapaton belül azt illetően, hogy jó lóra tettünk. Majd elkezdtek jönni a köridők Bahreinben és nem tűnt úgy, hogy rakétahajójuk van és hogy mi átsiklottunk valani alapvető dolog felett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: