DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton hálás, hogy barátok lettek Vettellel

Amíg egymás ellen versenyeztek a győzelmekért és a vb-címekért, s emiatt pszichológiai hadviselés is zajlott közöttük, nehéz volt barátságot kialakítani, de a brit örül neki, hogy eljutottak idáig.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel szinte a teljes pályafutásukat egyszerre töltötték a Formula-1-ben: előbbi a 2007-es idény elején, utóbbi a szezon közben debütált a száguldó cirkuszban. Több alkalommal egymás riválisai is voltak a futamgyőzelmekért és vb-címekért zajló harcban, mostanra mégis remek viszony alakult ki a két sokszoros világbajnok között.

hamilton-vettel-dppi_1



Hamilton nagyon hálás is azért, hogy jóban lettek Vettellel, akit korábban harcostársának is nevezett különböző társadalmi ügyekért való felszólások kapcsán – minderről a Racer hasábjain beszélt a Mercedes pilótája:

„Az, hogy tisztelet van két ember között, akiknek olyan sok kemény csatájuk volt… nehéz úgy barátoknak lennetek, ha fej fej mellett harcoltok, és egyikőtök nyer, míg a másik nem. A pszichológiai hadviselés, amin keresztülmegyünk, nagyon kemény.”

„De rendkívül hálás vagyok azért, hogy ki tudtunk jönni ebből és ilyen jó barátok lettünk – és szerintem ez a jövőben csak javulni fog és még jobb barátok leszünk. Volt néhány remek versenyünk a múltban, és roppant büszke vagyok rá, ahogy végigment az útján és ahogy nyitottá és szókimondóvá vált. Nincs kétségem felőle, hogy bármit is tervez csinálni a jövőben, ez továbbra is így lesz” – mondta a szezon végén visszavonuló németről Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: