DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: A jó légkör a legfontosabb

A csapatnál uralkodó légkört emelte ki a siker egyik legfontosabb elemeként Max Verstappen. A holland pilóta szerint ez sokat számított az elmúlt években, ezért is tartott ki a Red Bull mellett.

Nagyon közel van Max Verstappen ahhoz, hogy megszerezze karrierje második világbajnoki címét, a Red Bull istállója pedig 2013 után zárhat újra az első helyen a konstruktőri tabellán. A címvédő szerint a jelenlegi sikeres időszakban nagy szerepe van annak az állandóságnak és annak a pozitív hangulatnak, ami a csapatnál uralkodik jelenleg.

A 24 esztendős versenyző 2016 óta erősíti az alakulatot, és úgy érzi, az elmúlt években nem sok változás történt náluk.



„A csapat nem igazán változott sokat. Az elmúlt néhány évben pár emberrel több érkezett hozzánk, és jelenleg mindenki a lehető legjobban végzi a munkáját, nagyon élvezetes a csapat részének lenni. Nagyszerű a csapat légköre és én mindig is ezt tartottam a legfontosabbnak. Ha nem is nyerünk, akkor is jó a hangulat, és idővel sokat tudsz fejlődni, ezért türelmesnek kell lenned. Nem lehet erőltetni a dolgokat” – idézte Verstappent a GPFans.

A holland úgy látja, kifizetődött a türelme, hiszen a nehezebb időszakokban is kitartott az istálló mellett, ezt pedig aligha bánja jelenleg.

„Ezért sem mentem el. Bíztam a folyamatban, és néha azt mondhattad volna, hogy itt az ideje máshol próbálkozni, de hittem a csapatban lévő emberekben, ami kifizetődött, így nagyon boldog vagyok ott, ahol vagyok” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: