DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hogyan áll most Albon a Red Bull-lal?

A Williams versenyzője a következő évtől jobban elszakad nevelőcsapatától és már idén is a maga útját járta, de ettől még jó a kapcsolata Helmut Markóval és Christian Hornerrel is.

Azt már a Williamsnél történt szerződéshosszabbításánál is említette Alexander Albon, hogy ezzel a megállapodással függetlenné válik a Red Bulltól: innentől már saját jogán a Williams versenyzője és nem az energiaitalosok által kiközvetített pilóta.

„Továbbra is szoros a kapcsolatom velük, de a következő szezontól magam vagyok a hátizsákommal. Williams-pilóta leszek, nem kölcsönpilóta” – utalt akkor elég egyértelműen a folytatásra.

 

A brit-thai versenyző most a RacingNews365-nek adott interjújában elmondta, hogy ettől függetlenül továbbra is szoros szálak fűzik eddigi csapatához, csak már nem olyan módon, mint korábban.

„A Red Bull a karrierem legeleje óta segített nekem, szóval nagyon jó lett volna velük folytatni, de most már tulajdonképpen eltávolodtam attól a családtól, legalábbis a jövő évi F1-es szereplést tekintve” – mondta a portálnak Albon még az Olasz Nagydíjat megelőzően.

alex



„Továbbra is beszélgetünk persze, illetve én nagyon szeretném, ha a továbbiakban is ott lenne a sisakomon a Red Bull logója. Viszont már ebben az évben is a Williamsre fókuszáltam mindennel, amit csak csináltam. Semmilyen szimulátoros munkát vagy más feladatot nem végeztem a Red Bullnak, csak magamra figyeltem. Közben pedig nyilván az ottani srácok is elég elfoglaltak azzal, hogy megpróbálnak világbajnokok lenni” – magyarázta a pilóta.

Ami pedig a Red Bull vezetőségével meglévő kapcsolatát illeti:

„Szerintem az emberek meglepődnének, de Helmut Marko még mindig nagyon jó kapcsolatot ápol minden versenyzővel, akivel dolgozott. Mindig érdeklődik, hogy hogyan mennek a dolgok, hogyan érzem magam idén, ilyesmi. Nyilvánvaló, hogy idén kevésbé voltam benne a dolgokban, de továbbra is beszélünk és ugyanez van Christian Hornerrel, mindegyikükkel jó a kapcsolatom, továbbra is jól kijövünk egymással. Annyi, hogy most már közvetlenebb a beszélgetés és nem olyan üzleti” – tette hozzá.

Albon azt is elárulta, hogy a Red Bullhoz való visszatéréséről nem beszéltek Markóékkal, mert idejekorán bejelentették Sergio Perez hosszabbítását, így nem is merült fel, hogy neki milyen szerepet szánnak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: